Dieta Dukan – ce este si cum functioneaza – Woman2woman.ro

Dieta Dukan – ce este si cum functioneaza

By on April 4, 2013
Share Button

dietaUna dintre cele mai cunoscute diete, dieta Dukan, vine cu promisiunea ca toate kilogramele date jos in timpul acesteia nu se vor pune niciodata la loc. Pana acum, nicio dieta nu a putut garanta o slabire care sa nu fie urmata de o ingrasare. Succesul dietei Dukan pare sa fie, insa, existenta a 4 etape, din care fac parte slabirea, consolidarea si mentinerea greutatii ideale.

Autor: Mihaela Dinu

Gandita de nutritionistul francez Pierre Dukan, cu o experienta de peste 30 de ani si specialist in “comportamentul hranei”, dieta Dukan este bazata pe proteine, singurul element vital pentru organism. Daca lipidele si glucidele pot fi inlaturate din dieta, fara ca organismul sa sufere, proteinele sunt cele fara de care organismul nu poate functiona in parametri optimi.

Dieta Dukan duce la o slabire si, ulterior, la o stabilizare a greutatii printr-un plan de dieta sanatoasa, ce contine proteine si legume. Am putea spune ca aceasta dieta este destul de permisiva luand in calcul faptul ca cei care vor sa slabeasca pot alege sa consume dintre 100 de alimente, 72 fiind de origine animala si restul de origine vegetala.

Share Button

Pages: 1 2 3 4 5 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *