Cascada Bigar - Woman2woman.ro


Cascada Bigar

mancare de post

Share Button

Cascada Bigar este una dintre cele mai frumoase cascade din Romania, iar datorita frumusetii naturale, chiar si presa internationala o include intr-un top al celor mai frumoase cascade naturale din intreaga lume. In fiecare an, peste 100.000 de turisti ajung sa admire frumusetea pe care insusi natura a creat-o, cascada Bigar devenind si un punct important de atractie turistica din toate colturile tarii si ale lumii.

Cascada Bigar

Cascada Bigar

   Sursa: https://www.facebook.com/cascadabigar/

Cascada Bigar – un loc fascinant pe care trebuie sa il vizitezi

 

Cascada Bigar locatie

Daca vrei sa stii unde se situeaza, la o simpla cautare a expresiei “cascada Bigar locatie” poti afla ca aceasta se afla in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita, parc ce a fost infiintat in anul 1982. Cascada se afla chiar langa monumentul „paralelea 45”, numindu-se astfel deoarece locul strabate paralela 45 de grade latitudine nordica.

Cascada Bigar adresa

Cascada Bigar se afla in judetul Caras-Severin, in muntii Aninei, pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici. Mai exact este situata chiar in valea Minisului, la jumatatea distantei dintre localitatile Anina si localitatea Bozovici, cel mai apropiat oras fiind Anina.

Cascada Bigar harta

La cascada Bigar se poate ajunge foarte usor. Cascada este situata langa izvorul Bigar, intre Parcul National Semenic-Cheile Carasului si Parcul National Cheile Nerei-Beusnita, de-a lungul raului Nera pe drumul national DN57B.

Poti vedea harta chiar aici:

Cascada Bigar harta traseu

Pentru a ajunge la cascada Bigar ai doua variante rutiere de traseu: prima este cea de la Clisura Dunarii-Moldova Noua-Oravita iar a doua pe drumul DN57 prin Baile Herculane catre Oravita.

Cascada Bigar acces

La cascada Bigar accesul se face de pe drumul national DN57B, pe traseul Anina-Poneasca-Valea Minisului. Drumul merge doar pana in dreptul cascadei Bigar, pana sa ajungi in satul Bozovici.

Cascada Bigar amplasare

In ceea ce priveste zona in care are cascada Bigar amplasarea, vei vedea ca aceasta se afla in acelasi loc cu Izvorul Bigar, ambele fiind arii protejate de interes natural fiind o rezervatie de tip mixt, situata in judetul Caras-Severin. Aceasta rezervatie este inclusa in Parcul National Cheile Neri-Beusnita si se intinde pe o suprafata de 176 de hectare.

Cascada Bigar s-a format datorita revarsarii apei izvorului Bogata in calcar in raul Minis, de pe un prag stancos. Raul parcurge o distanta de 200 de metri pana se revarsa in cascada.

Frumusetea cascadei Bigar se regaseste in caderea ei violenta si inspumata pe aproximativ 7 metri. Aceasta este amplasata pe versantul drept al cheilor denumit Carsia Gozna.

Cascada Bigar atractii turistice

Turistii care ajung sa viziteze cascada Bigar vor putea profita de frumusetile naturii din aceasta zona. Toate caracteristicile Muntilor Banatului de la izvoare si pesteri pana la vulpi, ursi bruni, pasari si reptile, dar si alun turcesc pot fi explorate odata cu vizitarea cascadei Bigar. Plecand de la cascada Bigar, atractii turistice pot continua daca se urmeza poteca de la cascada pentru a vedea peisajul de vis si cu cascade de dimensiuni mai mici.

Cascada Bigar cazare

Cei care doresc sa se bucure de frumusetea naturii din aceasta zona pot alege pentru cascada Bigar cazare in pensiunile din inima naturii din judetul Caras-Severin. Pot alege pensiuni din zonele: Cheile-Nerei, Baile Herculane, Poiana Marului, Moldova Noua, Berzasca, Budova sau Plopu.

Cine a descoperit cascada Bigar

Orice turist care isi doreste sa ajunga sau a ajuns pana acolo se intreaba cine a descoperit cascada Bigar. Ca multe alte locuri spectaculoase pe care natura ni le-a oferit si cascada Bigar are o legenda care poate contine mai putin sau mai mult adevar.

Se spune ca acum mult timp in urma, traia o familie de tarani pe meleagurile vaii Almajului. Aceasta familie ducea lipsa unui urmas. Intr-o noapte i s-a aratat in vis femeii o vrajitoare care i-a spus ca, daca va bea apa de la izvorul de sub stanca ce se afla la granita dintre doua lumi, va putea ramane insarcinata si va putea face astfel un urmas. Insa aceasta a mai precizat ca, daca va naste o fata, nu va trebui sa se indragosteasca niciodata, deoarece in acest caz va muri.

Desigur ca femeia a nascut o fata care s-a indragostit de un baiat pe nume Bigar. Tatal fetei a inchis-o in grota deasupra izvorului unde a inceput sa tipe de disperare iar vrajitoarea de pe lumea cealalta a auzit-o. Facadu-i-se mila de suferinta fetei, vrajitoarea a transformat parul acesteia intr-o cascada pe care au inceput sa alunece lacrimile ei. Legenda mai spune si ca acel baiat s-a aruncat in apele cascadei si au murit amandoi, dar s-au reintailnit pe cealalta lume. De atunci, indragostitii sau cei care vor sa aiba parte de iubire vesnica vin sa bea apa din cascada Bigar.

Cascada Bigar

Cascada Bigar

   Sursa: https://www.facebook.com/cascadabigar/

Cascada Bigar Bucuresti (distanta Bucuresti Bigar)

Distanta dintre Bucuresti si cascada Bigar este de 453 km. Drumul incepe de pe autostrada Bucuresti-Pitesti apoi trece prin Craiova, Drobeta-Turnu Severin, ajunge pe malul Dunarii pana la Orsova si se continua pe drumul DC74 pana la cascada Bigar.

Cascada Bigar Orsova (distanta Orsova Bigar)

Distanta cascada Bigar Orsova este de 82 km. De la Orsova drumul continua pe DN57 pe langa malul Dunarii un drum de aproximativ o ora si jumatate.

Cascada Bigar Arad (distanta Arad Bigar)

Daca vii dinspre Arad spre cascada Bigar, distanta este de 269 km, un drum de aproximativ 4 ore, care trece prin Timisoara.

Cascada Bigar Brasov (distanta Brasov Bigar)

De la Brasov la cascada Bigar sunt 523 km. Daca vii dinspre Brasov vei avea de parcurs un drum de aproximativ 7 ore. Vei trece prin Sibiu, Hateg, Caransebes, Baile Herculane, Orsova, Dubova. De asemenea, daca vrei sa ajungi la cascada Bigar Caransebes sunt doar 172 km iar drumul este cel dinspre Brasov.

Cascada Bigar Ochiul Beiului

Un alt loc fabulos este cascada Bigar Ochiul Beiului. De la intrarea in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita se merge pana la pastravarie iar de acolo se parcurge drumul pe jos pana la lacul Ochiul Beiului si cascada Bigar – cascada Beusnita. Desi pana la lacul Beiului drumul dureaza cam o ora, merita vazut, deoarece este un lac care nu ingheata iarna. De asemenea, intre cascada Bigar – Cheile Nerei distanta este una mica.

Cascada Bigar Cazanele Dunarii

Avand in vedere ca drumul catre cascada Bigar trece pe langa malul Dunarii, se pot face excursii prin cascada Bigar – Cazanele Dunarii. Poti vedea intregul defileu al Dunarii, inclusiv drumul trece si pe la barajul Portile de Fier, Cazanele Mici si Cazanele Mari ale Dunarii, care sunt despartite de bazinetul Dubova.

Cascada Bigar camping

Daca nu doresti sa cauti cazare la pensiune si vrei sa iti petreci concediul in natura, poti face la cascada Bigar camping. Locul de camping se afla pe valea Beiului din muntii Aninei, chiar in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Campingul se afla chiar la 20 de km de localitatea Sasca Montana iar terenul este ingradit si amenajat. De asemenea, in aceasta zona se platesc taxe de parcare si de amplasare a cortului.

 

Share Button