Supa de rosii cu bulion si zdrente (VIDEO) - Woman2woman.ro


Supa de rosii cu bulion si zdrente (VIDEO)

By on February 25, 2019
Share Button

Supa de rosii e o reteta rapida, usoara si gustoasa, pe care o poti pregati cu dor cateva ingredente, in maxim jumatate de ora. Se poate consuma atat calda, cat si rece, si e perfecta atunci cand vrei o mancare usoara. Reteta de azi contine bulion, astfel ca timpul de preparare scade considerabil.

supa de rosii cu bulion si zdrente
Supa de rosii cu bulion si zdrente

Ingrediente pentru supa de rosii cu bulion si zdrente

  • o ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • un morcov mare
  • o bucata mai maricica de telina
  • un pastarnac sau jumatate
  • bulion
  • ou si faina pentru zdrente
  • sare
  • frunze de leustean si patrunjel

Cum preparam supa de rosii cu bulion si zdrente

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mai mici. Apoi, se pun la fiert cu apa si sare. Cand s-au fiert, se paseaza cu ajutorul unui blender, se amesteca cu zeama in care au fiert si se adauga bulion pana cand se obtine consistenta si gustul dorit.

Apoi, se da la foc.

Gustul si consistenta supei de rosii cu bulion

Daca supa e prea groasa, putem adauga putina apa si ii mai dam un clocot inainte de a adauga zdrentele. E posibil ca, daca nu adaugam destula apa de la inceput si legumele sunt mai multe, prin pasare sa ramanem cu o compozitie similara cu a supei crema. Daca vrei sa supa de rosii sa fie mai lichida, pur si simplu mai adaugi apa si lasi sa mai dea un clocot.

De asemenea, supa isi poate schimba consistenta si daca adaugi mai mult bulion. Si in acest caz, rezolvarea e adaugarea unei mici cantitati de apa. Pana la urma, aceasta va regla consistenta supei si vei obtine aspectul dorit.

Daca vrei ca supa sa fie mai dulce, poti adauga 1-2 lingurite de zahar. Totusi, te poti lipsi de acesta daca nu adaugi foarte mult bulion sau daca ai suficiente legume dulci. Ceapa si morcovul pot aduce suficient gust dulce, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa adaugi zahar.

In plus, multe alimente din comert contin zahar, asa ca de ce sa il mai adaugam si in supa?

Nu uita ca bulionul poate fi destul de acrisor. Daca nu iti place supa acra, adauga treptat cate 2-3 linguri de bulion, pana cand obtii gustul dorit.

Cum preparam zdrentele

Spargem oul, il batem si adaugam un varf de cutit de sare si faina, treptat. Amestecam cu un tel in forma de para, la fel ca atunci cand pregatim galuste cu faina. Adaugam faina pana cand compozitia e suficient de groasa, dar suficient de subtire, incat sa mai curga.

Finalizarea supei de rosii cu bulion si zdrente

Cand supa da in clocot, se adauga compozitia de zdrente si se mai lasa 5-10 minute. Se mai amesteca din cand in cand, pentru ca zdrentele sa nu se lase la fund si sa se prinda de oala.

La final, adaugam leusteanul, iar la servire presaram patrunjel proaspat taiat.

Cum consumam supa de rosii cu bulion si zdrente

Pentru zilele racoroase e perfecta incalzita, insa pentru vara poti opta pentru supa de rosii rece, la temperarura camerei.

De asemenea, poti adauga crutoane simple sau cu usturoi.

Supa de rosii cu bulion, de post

Daca tii post sau pur si simplu nu consumi produse animale, poti inlocui zdrentele cu paste scurte fara ou. Sau poti renunta cu totul la ele si sa folosesti doar crutoane. Supa de rosii va fi la fel de gustoasa.

Indiferent cand si cum alegi sa o consumi, pofta buna!

Vezi si reteta video pentru supa de rosii cu bulion si zdrente

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *