Ulei de cocos – beneficii miraculoase pentru sanatate si frumusete - Woman2woman.ro

Ulei de cocos – beneficii miraculoase pentru sanatate si frumusete

Share Button

Frumusetea este foarte importanta pentru orice femeie. Pentru a putea avea un corp si o piele de invidiat apelam la tot felul de tratamente naturiste. Uleiul de cocos este si el un ingredient foarte nutritiv si util pentru frumusetea si sanatatea intregului corp. Fie ca este vorba ulei de cocos folosit pentru par, ulei de cocos utilizat pentru ten sau uleiul de cocos folosit pentru slabit, acesta este un ingredient pe care orice femeie ar trebuie sa il foloseasca. Afla acum mai multe despre beneficiile uleiului de cocos, dar si despre ce beneficii poti avea daca folosesti unt de cocos.

Ulei de cocos – beneficii

Cand iti doresti un tratament naturist pentru corpul tau alege sa folosesti ulei de cocos. Acesta provine din nuca de cocos care este un fruct exotic din Europa. Acesta este si un super aliment folosit si in dieta vegetariana ce se poate consuma si sub forma de unt de cocos sau lapte de cocos, avand aceleasi beneficii ca orice ulei de cocos.

ulei de cocos

ulei de cocos

Uleiul de cocos este un ulei care nu provoaca alergii si poate fi consumat chiar si de copii. Atunci cand vrei sa alegi un ulei de cocos trebuie sa stii ca se gaseste sub mai multe forme cum ar fi: presat la rece, extravirgin, presat la cald, rafinat chimic si rafinat fizic. Cel mai bun ulei de cocos este cel nerafinat/extravirgin, deoarece este mult mai bogat in antioxidanti si nutrienti decat un ulei care a trecut prin procesul rafinarii.

In ceea ce priveste beneficiile aduse de uleiul de cocos, in cosmetica folosirea de ulei de cocos poate face minuni. Se pot face preparate acasa, in laboratoare sau se pot gasi direct in comert. Poate fi folosit ulei de cocos pentru par, ulei de cocos pentru ten sau pentru intreaga sanatate a corpului si a organismului. De asemenea se foloseste ulei de cocos pentru slabit.

Iata cele mai cunoscute beneficii ale uleiului de cocos:

  • ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a pielii
  • este un foarte bun exfoliant
  • se asimileaza rapid in organism
  • stimuleaza sistemul imunitar
  • protejeaza pielea de razele ultraviolete
  • hidrateaza pielea uscata si iritata si o lasa catifelata
  • infrumuseteaza si tonifica pielea
  • ofera stralucire parului si pielii
  • are proprietati antifungice
  • poate reduce grasimea abdominala
  • ajuta la detoxifierea organismului
  • ajuta in vindecarea vanatailor si a bataturilor
  • poate fi folosit ca balsam de buze
  • trateaza caderea parului si ajuta refacerea lui
  • trateaza infectiile cu ciuperci
  • stimuleaza cresterea parului
  • tine la distanta matreata si bolile care pot aparea pe scalp

Cum poti folosi si tu ulei de cocos

Ulei de cocos pentru par, ulei de cocos pentru ten, ulei de cocos pentru slabit

Uleiul de cocos se poate folosit atat in bucatarie ca aliment, in cosmetica, dar poti folosi uleiul de cocos si pentru slabit. Se poate consuma ca atare, se poate pune in prajituri, dar si in diferite salate. In cosmetica, uleiul de cocos poate fi folosit pentru par, pentru ten, dar si pentru slabit. Iata cum poti folosit acest ulei de cocos in cosmetica.

Ulei de cocos pentru par

Asa cum spuneam, poti folosi ulei de cocos pentru par. Nu contine substante chimice nocive pentru parul tau si contine acizi grasi, care hidrateaza si hranesc parul. Daca ai probleme cu matreata, ai parul fragil care se rupe usor sau degradat, poti face masti cu ulei de cocos sau il poti folosi ca balsam.

Pe langa aceste beneficii pentru par, are si proprietati antibacteriene luptand astfel contra infectiilor fungice care pot aparea la nivelul scalpului. Uleiul de cocos contine antioxidanti, vitamina K, E, dar si minerale si diferiti nutrienti care au proprietatea de a hrani scalpul si de a stimula circulatia sangelui la nivelul scalpului, ceea ce ajuta la santatea si frumusetea parului.

 

Ulei de cocos pentru ten

Poti folosi ulei de cocos si in rutina zilnica de infrumusetare a tenului. Daca ai pielea uscata sau deshidratata poti folosi acest ulei de cocos pentru ten in fiecare zi. Pe langa hidratare si stralucire naturala a tenului, acest ulei de cocos contine vitamina E care ajuta sa protejeze pielea de factorii externi cum ar fi poluarea sau imbatranirea prematura.

Uleiul de cocos poate fi de folos si in caz de eczeme sau psoriazis, avand proprietati antibacteriene si antifungice. Asadar, daca ai astfel de probleme ale tenului, foloseste ulei de cocos. Calmeaza chiar si intepaturile de tantari. Se poate prepara chiar si acasa o crema cu ulei de cocos pentru ten.

 

Uleiul de cocos pentru slabit

Uleiul de cocos te poate ajuta destul de mult atunci cand vrei sa slabesti. Consuma ulei de cocos pentru slabit, deoarece acesta echilibreaza nivelul de zahar din sange si inhiba astfel pofta de a mancare dulce necontrolat. Totodata, uleiul de cocos da senzatie de satietate si inhiba astfel apetitul. Pentru ca acceleaza si activeaza metabolismul poti consuma regulat ulei de cocos atunci cand vrei sa slabesti. Ajuta foarte mult la arderea grasimilor si reduce colesterolul rau din sange.

Deoarece creste elasticitatea pielii, uleiul de cocos este si un bun produs anticelulitic. Nu numai ca vei slabi, dar vei avea si un corp mai bine modelat. Se poate folosi pentru masaj si poate sa te ajute astfel sa scapi si de vergeturile care apar la scaderile mari de greutate. Cum poti consuma ulei de cocos pentru slabit? Poti sa pui o lingurita intr-un pahar de suc de fructe sau intr-un iaurt, ori poti gati un piept de pui cu ajutorul unei linguri de ulei de cocos. Alege uleiul de cocos pentru slabit in mod eficient si natural.

Unt de cocos / ulei de cocos

Unt de cocos / ulei de cocos

Unt de cocos, o alternativa la ulei de cocos

Se spune ca un unt de cocos este mai bun si are mai multe beneficii decat uleiul de cocos, desi nu este la fel de mult consumat ca uleiul de cocos. Un unt de cocos se face din toate componentele pe care le are nuca de cocos, chiar si apa si pulpa de cocos. Pe de alta parte uleiul de cocos se extrage doar din fruct. Untul de cocos contine si potasiu, fibre, magneziu si fier.

Untul de cocos se poate servi pe paine, se poate topi pentru a-l manca cu diferite preparate sau pentru a gati in el pui, de exemplu, se poate servi alaturi de fructe sau poate fi folosit in locul untului clasic pentru a prepara prajituri. Si acesta poate ajuta la eliminarea kilogramelor in plus si protejeaza pielea. Mai mult, echilibreaza nivelul de zahar din sange si intareste sistemul imunitar.

Share Button