Muzica, un stil de viata - cu Dragos Podoleanu - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

Muzica, un stil de viata – cu Dragos Podoleanu

By on September 28, 2012

mancare de post

Share Button

Despre muzica se spun multe: ca ar fi adevarata limba universala, ca ar fi stenografia emotiei sau o izbucnire a sufletului. Pe zi ce trece, muzica se transforma prin stil si versuri. In Romania fac furori versurile cantate in engleza si nu numai, ca si cand am fi uitat ca si limba romana este o limba care poate fi cantata, ca si cand am fi uitat ca mesajele pe care romanii vor sa le transmita pot fi auzite mult mai clar daca sunt transmise pe limba noastra. 

Autor: Diana Fanea

Un adevar, insa, este faptul ca toti oamenii se bucura de muzica. Ca sunt la locul de munca, sub dus, in trafic sau in cluburi, nu exista om care sa nu fi fredonat niste versuri dintr-o piesa. Sunt oameni care sufera pe muzica, oameni care se regasesc in versurile pieselor difuzate la radio, oameni pentru care muzica este un mod de a se simti liberi. Si, intr-un final, exista oameni pentru care muzica este un stil de viata.

Dragos Podoleanu (foto), un amic si un om extraordinar, viseaza la o cariera muzicala. Marturisesc ca emotiile pe care le-am avut in timpul acestui prim interviu al sau au fost foarte mari. De ce? Poate pentru ca nu oricine reuseste atat de bine ca Dragos sa exprime sentimentele lui in ceea ce priveste muzica, poate pentru ca e primul artist in devenire caruia ii iau un interviu, sau poate, doar pentru simplul fapt ca auzindu-i vocea intr-o inregistrare, am simtit fiori pe sirea spinarii. Dragos e un baiat care merita ascultat, pe care sunt convinsa ca il asteapta un viitor frumos si o cariera incredibila si pe care va invit sa il cunoasteti in acest scurt interviu, in care ne vorbeste despre muzica si semnificatia ei.

Woman2Woman: Dragos, ce inseamna muzica pentru tine? Cum transmiti tu mesajele tale celor care te asculta?

Dragos Podoleanu: Muzica pentru mine reprezinta o cale de exteriorizare a sentimentelor. Muzica ma relaxeaza si, uneori sau de cele mai multe ori, ma “vindeca”. Emotiile sunt un lucru fundamental in arta, fara emotii un artist nu poate transmite mesajul sau celorlalti. Insa este foarte important sa reusesti sa iti controlezi emotiile. Eu deocamdata mai lucrez la asta.

Woman2Woman: Care a fost momentul in care ai decis sa incepi sa lucrezi pentru o cariera in muzica?

Dragos Podoleanu: Am inceput sa cant la pian cu cativa ani in urma, cand parintii mei m-au trimis sa iau lectii de pian. Dupa 2-3 ani insa, am renuntat. Un timp mai tarziu, am descoperit pe youtube un baiat care canta la pian. Mi-a placut foarte mult interpretarea acestuia si mi-am spus: “Si eu vreau”. De atunci, am inceput sa cant. La inceput cantam singur, dar nu eram tocmai multumit de rezultate, prin urmare mi-am gasit un profesor care acum imi este si mentor.

Woman2Woman: Care sunt planurile tale de viitor?

Dragos Podoleanu: Planurile mele de viitor… Eu nu imi prea fac planuri. Vreau doar sa invat si sa inteleg muzica in continuare, de aceea urmez Academia Gh. Dima din Cluj, sectia canto. Sunt sigur ca o sa urmeze mai tarziu si oportunitatile.

Woman2Woman: Ai un mesaj pentru cei care isi doresc o cariera in domeniu? Alti “iubitori de muzica”, la fel ca si tine?

Dragos Podoleanu: Nu stiu daca am un mesaj pentru adevaratii pasionati de muzica. In general, ei stiu ce au de facut. In schimb, pentru cei care cred doar ca au talent si o ard in stil de “vedete”, pot sa le zic doar “Keep it real, motherfu*kers”. 🙂

Ii multumesc sincer lui Dragos pentru sinceritatea si amabilitatea de care a dat dovada si ii doresc mult succes pe viitor.

Cat despre voi, dragele mele cititoare, sfatul meu este urmatorul: daca aveti talent si aveti un mesaj de transmis, urmati exemplul lui Dragos si cantati-l. Cineva, candva, o sa va auda.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *