De ce sa alegi vacanta la munte! - Woman2woman.ro


De ce sa alegi vacanta la munte!

By on June 25, 2014
Share Button

De ce sa alegi vacanta la munteConcediul este aproape, dar tu nu te-ai hotarat inca ce sa alegi: mare sau la munte? Iata cateva argumente in favoarea unei vacante petrecute la munte.

Autor: Claudia Ilies

De ce sa alegi vacanta la munte!

Concediul la munte, o veritabila gura de aer!

Daca vrei sa te deconectezi total si sa uiti de orice problema, nimic nu poate fi mai potrivit decat o schimbare de peisaj: montan. Verdele de jur imprejur te va ajuta sa te simti altfel, sa te reconectezi cu natura. Vei uita de aerul poluat al orasului, de zgomotele asurzitore si de toata graba in care traiesti zilnic, pentru a invata sa incetinesti ritmul vietii tale, sa respiri aer curat. Spre deosebire de mare, unde aerul este cald si uscat, la munte clima este blanda, caldura nu este coplesitoare si iti permite sa faci plimbari in orice moment al zilei, protejata de umbra copacilor.

Activitati si descoperiri

La mare relaxarea inseamna sa stai intins la soare si sa faci o baie din cand in cand. Poti citi o carte, poti merge seara intr-un club, dar nu ai foarte multe de facut.  Muntele iti ofera mult mai multe oportunitati pentru umplerea timpului liber, indiferent de varsta: drumetii, alpinism, ciclism montan sau calarie. Muntele are multe de oferit si asteapta sa fie descoperit. Poti vizita muzee, castele, pesteri, sau locatii religioase. Garantat, nu te vei plictisi!

Preturi accesibile pentru vacante de neuitat

Muntele poate fi destinatia ideala si din punct de vedere financiar: in timpul verii, tarifele nu sunt foarte ridicate. Pentru cei care au bugetul limitat, in special pentru familii numeroase, muntele poate fi o alegere mai putin costisitoare, oferind multe posibilitati de cazare. Poti alege o pensiune sau chiar poti merge cu cortul.

Daca vei alege muntele, relaxarea iti este garantata si te vei simi minunat dupa o astfel de vacanta, gata sa accepti si sa faci fata noilor provocari din viata de zi cu zi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *