Organizare: 10 sfaturi pentru a-ti usura viata in noul an - Woman2woman.ro


Organizare: 10 sfaturi pentru a-ti usura viata in noul an

By on January 25, 2016
Share Button

La inceputul fiecarui an ne propunem diverse obiective pentru viitor. Ce-ar fi sa ne propunem sa ne simplificam viata prin organizare si o gestionare mai buna a activitatilor zilnice si sa invatam sa ne bucuram mai mult de prezent?

Autor: Claudia Ilies

Rezolutie de an nou: organizare a activitatilor zilnice!

femeie organizata

1. Plati automate

Facturile reprezinta un mare stres pentru fiecare dintre noi. Adesea este dificil sa le platim pentru ca trebuie sa mergem in locuri diferite sau sa stam la cozi. Cateodata postasul uita sa aduca toate plicurile si nici macar nu stii ce ai de platit. Stres, nervi, griji: solutia este sa activezi plata automata. Banca va retrage automat din contul tau suma comunicata de furnizor pentru luna respectiva, iar tu vei scapa de alergatura.

2. Tine o evidenta a cheltuielilor lunare

Daca vrei sa ai parte de liniste ai nevoie de organizare a banilor si asta presupune sa tii o evidenta clara a veniturilor de care dispui si a cheltuielilor din fiecare luna. Astfel vei stii clar pe ce contezi si nu vei mai cheltui excesiv in perioada din preajma salariului, pentru ca apoi o luna intreaga sa iti fie greu. Poate asa chiar vei reusi sa pui ceva bani deoparte.

3. Curatenie in dulapuri

Dulapurile tale sunt pline pana la refuz si cu toate astea tu te intrebi mereu cu ce sa te imbraci? Stii prea bine ca asta se intampla pentru ca te imbraci cu ceea ce gasesti la indemana, uitand de haine pe care le-ai cumparat si pe care le-ai pus undeva prin dulap, fara sa mai stii unde. Dupa o mai buna organizare, le vei gasi mai usor si cu siguranta vei descoperi ca ai haine pe care nu mai vrei sa le porti si pe care le poti da altcuiva. In plus vei face loc pentru haine noi pe care le poti cumpara!

4. Vinde sau da lucrurile nefolositoare

De la haine pana la carti, cu siguranta poti da sau vinde anumite lucruri care nu iti mai trebuie. Poate fi vorba chiar si de anumite aparate casnice peste care s-a pus praful fara sa le fi folosit de prea multe ori. Exista site-uri specializate pe care le poti posta si vei lua ceva bani pe ele. Fii practica si viata ta va fi mai usoara!

5. Petrece mai mult timp cu prietenii

Nu reusesti sa gasesti timp sa te intalnesti cu toti prietenii? Poate si aici ar trebui sa analizezi un pic situatia si sa stabilesti o ierarhie, pentru a acorda mai mult timp celor care conteaza cu adevarat in viata ta. Nu trebuie sa te simti aiurea pentru ca ai preferinte pentru anumite persoane, dar uneori chiar pierdem timpul cu amici sau colegi si nu mai gasim timp pentru cei mai apropiati.

6. Gateste mai mult si mai sanatos

Cand spun sa gatesti nu ma refer sa cumperi semi-preparate pe care le poti incalzi in cateva minute in cuptorul cu microunde, ci la prepararea diferitelor feluri de mancare prin folosirea legumelor achizitionate de la piata. Fii sigura ca astfel vei fi sigura ca mananci sanatos si vei face o economie substantiala, daca nu vei mai comanda in fiecare zi.

7. Utilizarea cutiilor

Cu siguranta viata ta va fi mai simpla daca iti vei gasi lucrurile mai usor. Foloseste cutii in care sa iti pui lucrurile in mod ordonat. Astfel poti castiga timp pretios, in special dimineata cand trebuie sa ajungi la serviciu la timp. Vei descoperi chiar ca ai reusit sa castigi mai mult spatiu in locuinta ta.

8. Organizare a activitatilor zilnice

Te-ai gandit vreodata cate dintre activitatile tale zilnice sunt intr-adevar necesare? Posibil ca doar 30% sa fie urgente, iar restul sa poate fi realizate in zilele urmatoare. Daca nu iti faci un plan vei avea impresia ca nu reusesti sa realizezi nimic.

9. Deconecteaza-te

Esti mereu in priza, incercand sa faci cat mai multe activitati intr-un timp limitat, iar asta te oboseste si esti mereu stresata. Poate nu realizezi cat de mult timp pierzi zilnic verificand fiecare notificare primita de la retele de socializare, pe care nu te poti abtine sa le verifici imediat, chiar daca nu sunt importante. Invata sa te deconectezi si sa iti rezervi doar un anumit timp pentru asa ceva. Te vei simti libera si te vei putea concentra asupra activitatilor importante.

10. Timp doar pentru tine

In noul an fa ceva doar pentru tine: o activitate sportiva sau un moment de relaxare pe care ti-l oferi in fiecare saptamana. Asta presupune o buna organizare a agendei saptamanale si timp rezervat activitatilor de relaxare. Evident, telefonul si internetul nu au ce cauta!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *