Ce trebuie sa mancam inainte si dupa sport? - Woman2woman.ro


Ce trebuie sa mancam inainte si dupa sport?

By on October 2, 2012

mancare de post

Share Button

Este foarte important ca inainte de sport sa mananci, altfel corpul tau nu va avea destula energie pentru a sustine efortul pe care il depui. Insa exista anumite reguli de care trebuie sa tii cont. Daca iei o masa copioasa inainte de sport, trebuie sa astepti aproximativ patru ore pana la inceperea exercitiilor fizice. In schimb, daca mananci o masa usoara, poti astepta doar doua ore.

Autor: Roxana Stefania Tudorache

Deoarece corpul tau consuma drept combustibil carbohidratii, este important ca masa de dinainte de antrenament sa contina carbohidrati complecsi, dar si proteine pentru a ajuta muschii in timpul antrenamentului. Evita alimentele bogate in grasimi sau carbohidrati simpli deoarece te vor epuiza inainte de antrenament. Exemple de mese sanatoase inainte de sport sunt: bananele, cerealele integrale cu lapte sau iaurt la care adaugi cateva nuci. De asemenea, poti lua o masa compusa doar din fructe.

Alimentatia dupa sport este si ea foarte importanta, deoarece muschii au nevoie de materii prime pentru a se recupera dupa efortul depus. Aceasta masa trebuie luata la o ora dupa terminarea antrenamentului si e necesar sa contina proteine, glucide si grasimi sanatoase.

Ai grija insa, deoarece dupa sport ai putea simti nevoia de o gustare nesanatoasa, ceea ce ar putea sa iti compromita intreaga activitate fizica iar efortul depus sa devina inutil. Masa dupa antrenament ar trebui sa fie compusa din legume, salate si carne sau peste la gratar sau chiar un sandwich din paine integrala cu legume si branza.

Asadar, trebuie sa nu neglijam alimentatia inainte sau dupa sport, ci sa facem din asta o prioritate daca vrem ca efortul depus sa dea randament.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *