4 motive sa faci sport seara - Woman2woman.ro


4 motive sa faci sport seara

By on January 8, 2018

mancare de post

Share Button

Asa cum stii foarte bine, practicarea activitatilor fizice este benefica pentru sanatate. Sportul ne ajuta sa ne simtim mai bine, atat fizic cat si psihic, sa ne eliberam de stres ascultand muzica, sa ne gandim la altceva si sa ne mentinem in forma. Anumite persoane prefera sa mearga la sala dis de dimineata. Dar corpul nostru este programat sa lucreze mai bine seara. 

Dar cand sa ne facem timp pentru sport? Intre viata profesionala si cea privata, poate fi atat de dificil sa strecuram o sedinta de sport in programul saptamanal. Dimineata? Mi se pare aproape imposibil la cat de greu ma trezesc… Seara? Mai degraba. Dupa terminarea zilei de munca, este mai simplu sa ne rezervam o ora pentru relaxare si intretinere fizica.

Iata 4 motive importante pentru care este bine sa faci exercitii fizice la sfarsitul zilei:

1. Dormi mai bine

Numeroase studii au demonstrat ca persoanele care fac sport seara au un somn de mai buna calitate si dorm mai multe ore decat cei care fac sport in cursul diminetii. Mergand seara la sala, vei reusi sa te destinzi si nu vei mai avea energie pentru a te gandi la o multime de lucruri care te obosesc. Dupa o sedinta de exercitii fizice vei adormi cu usurinta rapid, pentru ca corpul tau are nevoie sa isi reincarce bateriile.

2. Obtii cele mai bune rezultate

Emotiile resimtite la sfarsitul fiecarei zile (stres, angoasa, oboseala…) nu fac bine corpului si trebuie alungate rapid. Cea mai buna metoda de a scapa de toate tensiunile acumulate este sa practici in mod regulat un sport. Chiar daca te simti obosita, dupa o sedinta de exercitii, te vei simti revigorata si toate gandurile negre vor disparea. Asadar, este bine sa faci sport seara, pentru a te mentine in forma, dar si pentru a te echilibra psihic, scapand de tensiunile acumulate pe parcursul zilei.

3. Te relaxezi

Practicarea unei activitati fizice seara, te ajuta sa adormi mai usor. Un somn de calitate este extrem de important pentru a te simti in forma, concentrata si echilibrata. Activitatea fizica si dieta echilibrata reprezinta rutina sanatoasa care ne ajuta sa ne mentinem echilibrul mental.

4. Corpul nostru este programat sa lucreze seara

Rata de cortizol, hormonul care intervine in gestionarea stresului este ridicata in cursul diminetii. Secretia urmeaza un ritm fix: este la nivel maxim intre orele 6 si 8 ale diminetii si scade pana seara. Vei fi mai destinsa dupa ce ziua de munca s-a terminat decat inainte de a o incepe, cand nu ai nicio idee despre la ce te poti astepta in ziua respectiva. Profita asadar de aceste momente de pauza pentru a te elibera de toate gandurile negative.

Ce tip de sport ar trebui sa eviti seara?

Exercitiile de tip cardio si care lucreaza musculatura sunt cele mai eficiente pentru relaxare si reducerea stresului.

Nu toate tipurile de exercitii provoaca acelasi nivel de relaxare. Cele care implica un grad mare de concentrare ar trebui evitate, deoarece provoaca o secretie importanta de adrenalina. Sporturile foarte tehnice, precum scrima, tirul sau cele de combat, sunt de asemenea de evitat la orele de dinainte de culcare.

De preferat pentru seara sunt activitatile precum: alergat, pedalat, inot la piscina sau lovituri la sacul de box. Acestea sunt eficiente pentru a te elibera de ganduri si a te relaxa.

Toate acestea te vor ajuta sa iti schimbi rutina zilnica, astfel incat sa faci loc sportului in programul tau de seara.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *