Sfaturi de disciplina si dresaj pentru o pisicuta cuminte - Woman2woman.ro


Sfaturi de disciplina si dresaj pentru o pisicuta cuminte

By on September 23, 2012
Share Button

Ca si cainii, pisicile sunt animale inteligente, receptive la dresaj si antrenament. Daca ai una sau mai multe feline, aplica aceste sfaturi de disciplina pe care ni le dau medicii veterinari si specialistii in dresaj. Cu siguranta, iti vei imbunatati si personaliza metoda in functie de caracterul si nevoile pisicutei tale.

Violeta Ene

1. Cheia oricarui antrenament eficient este consistenta. Indiferent ce metoda alegi, asigura-te ca poti face asta regulat pentru a nu-i transmite pisicutei semnale gresite. Disciplinarea sau dresajul felinelor nu dureaza zece minute, asa ca nu-ti crea asteptari prea mari de la bun inceput.

2. Sa nici nu te gandesti la pedepse corporale! Nu doar ca acestea nu sunt indicate pentru niciun animalut, dar in cazul pisicilor nici nu functioneaza. Daca trucul cu ziarul poate da roade la catelusi, la o pisica bataia nu e rupta din rai. Vei fi surprinsa sa vezi ca uneori pare ca te sfideaza si repeta comportamentul pentru care ai certat-o fara niciun regret. Disciplinarea unei pisici presupune, deci, o “bataie” a inteligentei.

3. Pisicilor le plac recompensele. Fii mereu pregatita cu ceva bunatati (biscuiti speciali, de exemplu). Recompenseaz-o cand face un lucru bun, de exemplu cand foloseste cutia ca sa-si faca nevoile. Arata-i afectiunea ta. O pisicuta crescuta intr-un mediu plin de grija, atentie si iubire recurge mai rar la comportamente agresive.

4. Pastreaza la indemana jucarii, dar nu i le pune pe toate-odata sub nas. Poti sa le depozitezi intr-o cutie pe care sa o ascunzi, selectand jucariile mai vechi pe care nu si le mai aminteste bine. Majoritatea pisicilor reactioneaza agresiv sau negativ atunci cand sunt plictisite. Joaca-te cu ele macar de cateva ori pe zi. Petrece timp de calitate alaturi de pisica ta, inventati impreuna exercitii si jocuri noi. Sedentarismul le face pe pisici nu doar stresate si plictisite, dar le poate provoca si probleme de sanatate.

5. In caz ca trebuie sa pleci la serviciu. tine-ti pisicuta ocupata, mai ales daca este obisnuita sa aiba companie. De exemplu, poti programa televizorul, lasat pornit pe un canal despre animale. Daca iti instalezi un timer, poti pune televizorul sa se aprinda la anumite ore din zi. Pisicilor le plac imaginile vazute pe ecran si vor fi, cel putin temporar, scoase din starea de plictiseala.

6. Asigura-te ca pisicuta ta are acces la o camera cu priveliste. Nu doar plictiseala, ci si curiozitatea le poate face pe pisicute morocanoase si puse pe sotii. Pisicilor le place sa stea cu orele sa se uite pe geam. Daca ferestrele tale nu dispun de un pervaz spatios, poti cumpara o extensie din magazinele de specialitate sau poti mesteri chiar tu un dispozitiv.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *