Ingrijirea plantelor de apartament – Woman2woman.ro

Ingrijirea plantelor de apartament

By on June 26, 2015
Share Button

Plantele de interior necesita o ingrijire speciala. Daca vrei sa ai plante frumoase, care sa iti bucure viata, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi.

Autor: Claudia Ilies

Plante verzi: sfaturi de baza

plante apartament simplifiedbee.com

Foro: simplifiedbee.com

Chiar daca nu esti specialista in domeniu, trebuie sa stii cateva reguli de baza ale ingrijirii plantelor de apartament:

  • lumina: plantele trebuie pozitionate in apropierea unei ferestre. Fara lumina, plantele de interior nu pot supravietui, dar trebuie sa stii ca si prea multa expunere la razele soarelui pot dauna.
  • temperatura: daca plantele de interior rezista temperaturilor ridicate, trebuie tinute departe de sursele de caldura. Pentru a compensa aerul uscat din locuinta dvs., frunzele trebuie stropite in mod regulat sau plasati ghiveciul deasupra unei farfurii cu argila umeda. Fiecare planta are nevoi speciale in ceea ce priveste udatul, asa ca nu le trata la fel. Excesul de apa le poate fi fatal.

Sfaturi pentru intretinerea periodica

Daca observi ca planta ta produce mai putine frunze, trebuie sa iei in considerare replantarea in alt ghiveci. Pentru a efectua operatiunea, trebuie sa alegi un ghiveci cu 2-3 cm mai mare decat cel existent si sa plasezi cativa bulgari de argila pe fundul ghiveciului, inainte de a pune pamantul. Perioada cea mai buna pentru schimbarea in alt ghiveci este sfarsitul iernii.

Daca vrei ca planta ta sa infloreasca la maxim, ofera-i ingrasamant primavara si vara. Respecta intotdeauna cantitatile recomandate de producator. Este foarte important sa ii oferi atentia necesara si sa ii cureti frunzele de praf, deoarece praful limiteaza absorbtia luminii.

Daca nu stii cum sa le uzi, asteapta semnele pe care plantele ti le dau: de regula ele se uda o data pe saptamana, sau de doua ori pe saptamana, in zilele calduroase de vara. Apa nu trebuie sa fie foarte rece, ci la temperatura camerei. Pentru asta, poti umple sticle cu apa, inainte cu doua zile de udare.

Daca vremea iti permite, scoate plantele la aer, cand vremea este buna. Chiar o ploaie de primavara le va face bine si vor deveni mai rezistente pentru iarna.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *