Pisica - un miraculos companion. Iata ce beneficii iti aduce! - Woman2woman.ro


Pisica – un miraculos companion. Iata ce beneficii iti aduce!

By on March 7, 2017
Share Button

Pisica, un animal indragit imediat de copiii, dar si de adulti, reuseste sa surprinda deseori prin comportamentul si capacitatea mare de empatizare. Mai mult, posesorii de pisici, declara ca, in ciuda tuturor celor spuse, pisica care se ataseaza de stapanul ei exact ca si cainele, fiind capabila de manifestari uimitoare ale devotamentului si sentimentelor pe care le are fata de stapanul ei.

Pisica – un miraculos companion. Iata ce beneficii iti aduce!

Spre deosebire de caine, insa, pisica da dovada de un grad de independenta mai mare, fiind mult mai greu de dresat. Sub forma de gluma, dar cu un mare sambure de adevar, se spune ca o pisica poate fi invatata sa faca numai ceea ce vrea ea.

pisica

In prezent nu mai este un secret pentru nimeni faptul ca, pe langa frumusetea si energia pe care le afiseaza, pisica are efecte benefice asupra oamenilor. Astfel, torsul ei este un adevarat medicament pentru diverse afectiuni, iar prezenta ei, chiar daca aparent indiferenta, are, fara niciun dubiu, un efect calmant si relaxant asupra celui care o mangaie.

Se cunosc cazuri in care pisica a stimulat pozitiv copiii cu probleme de socializare, dezvoltandu-le latura creativa si creandu-le o stare de confort si siguranta care a crescut vizibil disponibiitatea si gradul lor de cooperare.

Torsul pisicii – un panaceu pentru diverse afectiuni

In urma masuratorilor realizate, s-a constatat ca frecventa pe care pisica toarce are darul de a ajuta celulele sa se vindece. Mai mult, pisica are obiceiul de a sta langa stapanul ei, sau chiar de a i se aseza pe anumite  zone ale corpului, si a toarce. De fiecare data o face voluntar si se pare ca intuieste foarte bine care este suferinta stapanului, pozitionandu-se exact acolo unde este o problema de sanatate – deci este un excelent diagnostician.

Astfel, daca stapanul are probleme cu rinichii, pisica i se va aseza frecvent in poala si va toarce.

Daca stapanul are probleme articulare sau il doare un anumit membru al corpului, pisica va alege exact acel loc pentru a se cuibari si a toarce.

Atunci cand stapanul are tensiune arteriala si migrene, pisica i se va cuibari la cap, sau chiar i se va urca in cap pentru a toarce.

Daca pisica prefera umerii si are o afinitate pentru umarul stang, cu siguranta ca stapanul are predispozitii pentru bolile cardiovasculare.

Atunci cand stapanul are obiceiul sa raceasca des sau sufera de hipotensiune arteriala, pisica va prefera sa i se lipeasca de picioare si sa toarca.

Iar exemplele pot continua.

Mangaiatul pisicii – o solutie antistress

pisica-mangaiere

Sunt si momente in care pisica nu toarce, dar sta langa stapanul ei, permitindu-i acestuia sa o mangaie, ceea ce are un efect calmant si relaxant. Posesorii de pisici, toti, vor povesti ca, dupa o zi stresanta de serviciu, ajunsi acasa, se relaxeaza aproape imediat, mangaindu-si pisica.

Efectele benefice asupra mentalului omului sunt confirmate de faptul ca, posesorii de pisici sufera foarte rar de depresii sau caderi nervoase.

Sunt spitale in care au fost aduse pisici in saloanele bolnavilor, pentru ca acestia sa le poata mangaia, grabindu-se astfel vindecare lor.

De ce trebuie sa tinem cont

Acum, daca tot cunoastem efectele benefice ale torsului, ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte.

Pisica nu poate fi fortata sa stea pe locul care ne doare, sau asupra caruia ne-am dori ca ea sa lucreze. Va amintiti?! Totul trebuie sa fie voluntar si sa vine din patrtea ei firesc. Mai mult, nu veti obliga pisica sa stea mai mult decat vrea ea pe zona aceea, pentru ca nu asa functioneaza terapia. Ea va toarce pe locul acela exact atat cat va fi necesar, preluand o parte din energia negativa. Veti observa ca dupa un timp ea se va indeparta de acea zona si va dormi. Somnul o ajuta sa se recupereze, asa ca lasati pisica sa isi incheie ciclul.

Ea nu poate fi mangaiata cu forta. Astfel nu faceti decat sa o stresati si, automat, sa va stresati si pe dumneavoastra. Din nou, totul trebuie sa fie firesc si total acceptat de pisica.

Pisica se ataseaza de stapanul ei, de aceea, orice perioada petrecuta departe de acesta, sau instrainarea pisicii, sa stiti ca ii creaza un mare disconfort. Sunt rase de pisici – cum ar fi persana – care accepta foarte greu un nou stapan si sufera o adevarat depresie atunci cand acesta le paraseste.

Deci, daca ati acceptat o pisica in viata dumneavoastra, aveti grija de ea si respectati-o, pentru ca beneficiile sunt incontestabile!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *