Relaxeaza-te in gradina perfecta - Woman2woman.ro


mancare de post

Relaxeaza-te in gradina perfecta

By on May 16, 2012
Share Button

Cate dintre noi nu viseaza la gradina perfecta? Cine dintre noi nu spera ca, la un moment dat, va avea gradina pe care si-o doreste? Flori, copaci, pasari, aer curat, relaxare… in fiecare zi, la tine acasa. Gradina este unul dintre cele mai relaxante locuri care apartin de casa. Asta si pentru ca orice activitate desfasurata in aer liber este mai relaxanta. Fie ca stai, dormi, citesti, faci sport sau lucrezi in gradina, chiar si la laptop, te vei simti mai bine dupa o zi sau macar cateva ore petrecute afara. Te-ai gandit, insa, de ce e nevoie pentru ca o gradina sa fie perfecta pentru relaxare? Dupa ce am admirat mai multe gradini si obiecte specifice acestora, am ales 5 conditii care, daca sunt indeplinite, fac o gradina sa fie perfecta. 

Cat mai mult spatiu verde

gradina verdePoate ca sunt persoane care se multumesc cu un petic de verdeata, insa gradina perfecta trebuie sa fie in primul rand spatioasa si… verde. Fie ca apelezi la gazon sau iarba, aceasta trebuie sa aiba o suprafata suficient de mare pentru ca toate obiectele de mobilier pentru gradina si care contribuie la starea ta de bine sa isi gaseasca locul.

Atat spatiul larg, cat si culoarea verde a ierbii si a frunzelor copacilor, impreuna cu mirosul lor proaspat vor contribui la relaxarea ta. Se stie ca verdele este culoarea veseliei, a relaxarii si a sanatatii. Pentru ca efectul de relaxare sa fie si mai puternic taie iarba constant si apoi petrece-ti timpul inspirand mirosul de iarba proaspat taiata.

De altfel, potrivit unosr studii, mirosul de iarba proaspat taiata ne face mai fericiti si mai relaxati si are un puternic efect in imbunatatirea functiei memoriei, datorita unei substante eliminate in atmosfera dupa taierea ierbii.

Foto stanga: gradina – eurogarden.ro

iaz Apa curgatoare

 

Unul dintre cele mai relaxante sunete este zgomotul pe care apa il face in cadere. Asa ca, daca iti doresti relaxarea suprema, trebuie sa ai in gradina ta un iaz cat de mic dotat cu o cascada. Susurul apei te va deconecta cu siguranta.

In plus, in perioadele calduroase, iazul te va ajuta sa te racoresti si sa te intorci in vremea copilariei deopotriva. Doar imagineaza-ti… In picioarele goale, strabatand apa racoroasa, aerul prospat, parfumul ierbii si ciripitul pasarilor…

Foto dreapta: iaz cu o mica cascada – westgarden.ro

Foisor

Foisorul este unul dintre cele mai romantice locuri din gradina. Insa, dincolo de romantismul asociat acestuia, foisorul are mai ales un rol practic. Te apara de soare, dar si de ploaie, lasandu-te sa admiri privelistea si sa profiti de aerul curat, indiferent de vremea de afara. In plus, poti lua masa in aer liber, iar, in noptile calde, poti chiar sa dormi. Foto jos: foisoare.ro.

foisor

Balansoar

Leganatul este unul dintre obiceiurile care te pot relaxa, asa ca un balansoar e perfect pentru gradina ta si pentru tine, desigur. Pentru a fi cat mai comod, aseaza cateva perne care sa iti faca sederea mai… confortabila. Foto jos: balansoar – mobiliergradina.eu.

 

balansoar gradina
Masuta cu scaune

Intalnirile cu prietenii sau rudele, cafeaua sau micul dejun sunt mult mai placute in gradina. Insa, deoarece orice activitate placuta tinde sa se prelungeasca, vei avea nevoie de o masa si cateva scaune pentru invitatii tai. Foto jos: mobilier clickmobila.ro

gradina relaxanta clickmobila.ro

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *