Relatia de cuplu: secrete pentru intretinerea ei - Woman2woman.ro


Relatia de cuplu: secrete pentru intretinerea ei

By on August 6, 2015
Share Button

Putem oare sa dam crezare studiilor care sustin ca exista solutii pentru a mentine vie flacara dragostei, astfel incat Dragoste sa rimeze cu Intotdeauna si relatia de cuplu sa fie perfecta? Care sunt cele mai importante sfaturi? Pot fi ele aplicabile in viata de zi cu zi?

Autor: Claudia Ilies

Relatia de cuplu

Relatia de cuplu / Foto: pulse.ng

Relatia de cuplu: secrete pentru intretinerea ei

Relatia de cuplu la distanta

Desi inainte nimeni nu dadea sanse de supravietuire unei astfel de relatii, studiile au demonstrat ca tocmai distanta ar fi ingredientul secret care face o relatie sa dureze mai mult. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatile Hong Kong si Cornell, cuplurile care intretin o relatie la distanta sunt mai puternice.  Modalitatile de comunicare ofera posibilitati nelimitate de a pastra legatura, dar si intimitatea.

Apeleaza la umor pentru a iesi dintr-un conflict

Umorul te poate salva uneori de situatiile tensionate, care pot interveni intr-un cuplu. Studiile arata ca 20% dintre cupluri trec printr-o situatie dificila, dar cei care apeleaza la umor, reusesc sa depaseasca perioadele tensionate mai usor.

Nu va grabiti sa ajungeti in pat

Lucrurile facute in graba nu aduc nimic bun, asa ca este bine sa nu va grabiti sa ajungeti la relatii intime, inainte de a fi siguri ca persoana merita. Daca nu vreti sa confundati sexul cu dragostea, este bine sa va acordati timp suficient pentru a va cunoaste mai intai. Cuplurile care au rezistat cel putin 6 luni inainte de a avea relatii sexuale dureaza mai mult.

Faceti dragoste cel putin de 3 ori pe saptamana

Studiile arata ca cei care formeaza un cuplu stabil si fac dragoste de cel putin 3 ori saptamanal arata cu 12 ani mai tineri decat in realitate. Relatiile sexuale saptamanale ne ajuta sa fim mai fericiti.

Evita sa te imbeti in preajma partenerului

Potrivit unui studiu norvegian, consumul de alcool creste rata divorturilor considerabil. Si asta, in special daca sotia obisnuieste sa bea mai mult decat sotul.

Fii un pic egoista

Daca vrei ca lucrurile sa mearga perfect in relatia ta nu trebuie sa te dedici trup si suflet. Egoismul este pe lista ingredientelor care contribuie la buna functionare a relatiilor de durata. Daca unul dintre parteneri se sacrifica in mod constant pentru a-i face pe plac celuilalt, conflictele apar mai des.

Implica-ti partenerul in treburile casnice

Un studiu al Universitatii din Cambridge arata ca implicarea in treburile casnice si cumparaturi pentru familie ne ajuta sa ne simtim mai implicati in relatia cu partenerul si sa fim mai fericiti.

Share Button

One Comment

  1. Irina

    October 5, 2015 at 9:10 am

    Eu am citit cartea lui John Gray, ,,Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus”. Aceasta carte m-a ajutat foarte mult in relatia mea de cuplu deoarece ideile au fost practice si in acelasi timp pline de umor. Prin urmare, am putut pune in practica informatia dobandita din aceasta carte. De aceea, am decis sa merg la evenimentul lui Gray din Bucuresti, de pe data de 17 noiembrie. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *