Motive pentru care sa vizitati Spania - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

Motive pentru care sa vizitati Spania

By on December 14, 2012

mancare de post

Share Button

SpaniaSezonul sarbatorilor de iarna a inceput deja, iar de acesta se leaga, implicit si perioada vacantelor. Daca simtiti ca gandul va “zboara” si va imaginati deja unde si cum sa va petreceti zilele libere, va propun o destinatie turistica cu un “aer” aparte: Spania. Privita prin alti ochi, nu in contextul in care ne-am obisnuit sa auzim de ea in ultimii ani. Iar randurile de mai jos sunt menite sa raspunda la urmatoarea intrebare: “De ce sa alegem Spania ca destinatie turistica?”

Autor: Florentina Florea

Sunt o multime de motive pentru care Spania ar trebui vizitata macar o data.

 • Se stie ca spaniolii sunt niste petrecareti din fire, si nu rateaza nicio ocazie sa sarbatoreasca. Fiesta este un cuvant de baza in vocabularul lor. As indrazni sa spun chiar ca ii defineste. Din acest punct de vedere, nu trebuie sa va faceti griji, pentru ca nu va vor lipsi persoanele alaturi de care sa va simtiti bine.
 • Oamenii sunt in general prietenosi, sociali, vorbareti si foarte curiosi. Acestia sunt obisnuiti cu strainii, in mare parte datorita turismului foarte dezvoltat. In cazul in care veti avea de nevoie de ajutor, fiti siguri ca vor face tot posibilul sa va ajute, apeland atat la limba, cat si la gesturi si semne, mai precis la limbajului trupului.
 • Tara va pune la dispozitie un “platou intins”, din care puteti alege obiective turistice diverse, pentru toate gusturile. Acestea difera de la o zona la alta, in functie de partea Spaniei pe care doriti sa o vizitati. Oricare ar fi aceea, nu ii vor lipsi parcurile de distractii, muzeelecentrul vechipietelebisericile si catedralele.
 • Are un numar mare de orase devenite cunoscute datorita frumusetii lor, precum sunt: Madrid (capitala Spaniei si primul oras ca marime), Barcelona (cel mai mare oras dupa capitala), Valencia (al treilea oras ca marime), Sevilla (al patrulea).

Spania

 • Gastronomia. Are radacini mediteraneene, iar fructele de mare si pestele sunt ingrediente de baza.
 • Bautura. De asemenea, nu ezitati sa treceti si prin barurile aflate la tot pasul. Nu este nimic rau, ba din contra. Orice limba se “dezleaga” in fata unui pahar cu bere sau vin.
 • Spiritul latin se pastreaza si se reflecta in diferite domenii. Multe persoane sunt incantate de muzicalitatea limbii spaniole, care este asemanatoare romanei, fiindca au aceeasi limba “mama”, si anume latina.
 • Clima Spaniei este in principal temperata si mediteraneana; exista veri calde in interior, mai degraba cu conditii moderate si innorate pe coasta. Iernile sunt innorate si reci în interior, regiunile de pe coasta fiind relativ temperate.
 • Faptul ca se bucura de deschidere la Marea Mediterana si la Oceanul Atlantic. Acest aspect este un motiv in plus pentru care reuseste sa atraga multi turisti an de an.
 • Daca sunteti “tari” de inima, puteti sa luati parte la controversatele coride cu tauri. Insa, acestea sunt complet interzise in anumite zone ale Spaniei.
 • Muzica si dansul flamenco. Acestea sunt specifice zonei andaluze, din partea de sud a Spaniei. Daca aveti ocazia, nu ratati sa mergeti la un astfel de spectacol.

Toate acestea fac parte din istoria, folclorultraditiileobiceiurile spaniole, dar si influentele arabesti, care se reflecta in varii domenii. Pe scurt, o intreaga varietate culturala intr-o singura tara.

Sper sa aveti parte de o calatorie placuta, fie ea si numai cu ochii mintii.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *