Fitness pe plaja: exercitii la malul marii - Woman2woman.ro


Fitness pe plaja: exercitii la malul marii

By on August 3, 2012

mancare de post

Share Button

O vacanta la mare ne ofera nu doar oportunitatea de a ne bronza si de a inota, ci si de a ne tonifica musculatura. Cu echipament si dotari minimale (costum de baie si sticle cu apa sau nisip in loc de greutati), ne putem face exercitiile fizice respirand aerul marin si privind rasaritul soarelui.

Violeta Ene

De la inot si sporturi pe plaja, pana la fitness in apa, exista o multime de activitati fizice pe care le poti face la mare. In plus, briza marina si faptul ca esti mai relaxata vor face ca programul de miscare sa nu ti se para deloc obositor. Woman2Woman iti prezinta cateva exercitii pe care sa ti le “impachetezi” in bagajul de vacanta. Nu uita sa faci o incalzire de minimum 10 minute inainte de antrenamentul de pe plaja. Poti include o alergare usoara si cateva intinderi.

  • Alergare in apa. Aceasta activitate poate fi folosita atat in incalzire, cat si in programul tau de fitness pe plaja. Gaseste o bucata de plaja unde valurile sunt drepte si nu exista pietre, scoate-ti incaltamintea sport si treci in apa. Alearga pe lungimea apei intr-un anumit perimetru, ridicandu-ti genunchii asa cum faceai in scoala generala, in curtea scolii. Acest exercitiu da rezultate exceptionale daca alergi in apa putin mai adanca, unde trebuie sa iti ridici si mai mult genunchii. Efortul tau va merita, iar picioarele, coapsele si posteriorul tau vor arata trasnet pe plaja. 
  • Salturi la prosop. Pune-ti prosopul dreapta ta, pe nisip. Mentinand picioarele unul langa altul, indoaie-ti genunchii si impinge-ti bratele in spate in timp ce sari peste prosop. Asigura-te ca aterizezi pe degete, apoi pe calcai si ca genunchii raman usor flexati, iar spatele drept. Poti incerca o varianta a exercitiului care sa iti ajute musculatura bratelor, folosind sticle cu nisip pe post de greutati. 
  • Flotari pe plaja: Nu ai nevoie de echipament special pentru a face flotari pe plaja. Intinde-te cu fata in jos, asezandu-ti mainile in nisip la distanta egala. Lasa-te in jos mentinandu-ti mainile, picioarele si spatele drept pana cand pieptul tau atinge nisipul. Intoarce-te in pozitia de start si continua miscarile asigurandu-te ca pastrezi un ritm constant. 
  • Flexiuni la stanca. Asta da exercitiu specific unei plaje! Gaseste o stanca sau un stabilopod. Stai cu picioarele departate cat lungimea unui brat. Poti sa iti tii mainile fie pe solduri, fie libere pe langa corp. Mentine-ti spatele drept si fa un pas inainte cu piciorul stang. Cu o miscare controlata si ritmata, impinge-te spre stanca/stabilopod flexandu-ti piciorul. Schimba pozitia picioarelor si repeta exercitiul de cate 10-20 de ori pentru fiecare. Poti creste intensitatea exercitiului folosind sticle cu apa sau nisip si crescand ritmul flexiunilor.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *