Dragostea in luna februarie: Dragobete si Valentine's Day


Dragostea in luna februarie: Dragobete si Valentine’s Day

By on February 26, 2013
Share Button

inima dragoste Dragobete Valentine's Day

Dragostea reprezinta unul dintre sentimentele cele mai puternice, care ar trebui sa ne insoteasca la orice pas.

Fiecare persoana in parte ravneste la gasirea unui partener ideal, a celeilalte jumatati care ii lipseste, mai exact la aflarea dragostei adevarate.

Dragostea este “sarea si piperul” vietii

Autor: Florentina Florea

In luna februarie avem doua sarbatori (una mioritica si alta insusita) dedicate iubirii, aflate la distanta de doar cateva zile. Prin urmare, a doua luna a anului poate fi desemnata fara prea multe comentarii luna dragostei.

Acestea sunt niste ocazii in care fiecare cuplu are prilejul sa isi exprime liber sentimentele, afectiunea, prin diverse metode, fie ele traditionale sau ceva mai neconventionale.

Dragobete si Valentine’s Day, sarbatorile iubirii

Valentine’s Day sau Sfantul Valentin si Dragobetele sunt doua sarbatori pe cat de asemanatoare in obiceiuri, pe atat de diferite. Una este imprumutata de la americani, iar cealalta este traditionala, a noastra, a romanilor.

Dragobete, sarbatoarea autohtona a dragostei

Sarbatoarea de Dragobete este considerata echivalentul sarbatorii anglo-saxone Valentine’s Day, sau ziua Sfantului Valentin, care celebreaza indragostitii, iubirea si chiar prietenia.

Dragobetele este o sarbatoare cu o traditie relativ noua, avand o vechime in jurul a 170-180 de ani de la patrunderea ei in teritoriile romanesti si pastrate cu precadere in sud-vestul Romaniei.

Are radacini slave de rit vechi si este celebrata in unele locuri din Romania pe 24 sau pe 28 februarie, 1, 3 si 25 martie. Aceste numeroase date sunt cauzate de confuzia generata de cele doua calendare (iulian si gregorian).

14 februarie dragoste

Diferenta dintre Valentine’s Day si Dragobete este vizibila. Putini romani mai pastreaza acest obicei, deoarece si-au concentrat atentia pe sarbatoarea considerata a fi mai “buna”, doar pentru ca vine de “afara”.

Indiferent ca alegi sa petreci sarbatoarea americanilor, ori ca preferi traditionalul Dragobete, sau chiar pe ambele, important este sa nu uitam mesajul pe care il duce mai departe aceasta traditie.

Iar un alt lucru este cel putin la fel de important. Desi, calendaristic vorbind, este sau nu vreo sarbatoare care sa te imbie la gesturi romantice, nu uita sa daruiesti iubire. Doar asa vei primi acelasi lucru in schimb. Nu avem nevoie de vreo ocazie “speciala” pentru a oferi si a primi iubire.

Cu sau fara aceste zile “oficiale” dedicate sentimentului fara de care viata noastra nu ar avea sens, nu rata ocazia sa ii arati partenerului tau ceea ce simti pentru el, chiar si fara un motiv anume.

Asadar, va provoc sa profitati la maximum de ultimele zile ale acestei luni, de altfel si cea mai scurta din an. Totodata va urez sa va iubiti mult timp de acum inainte.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *