5 semne ca relatia voastra se apropie de sfarsit – Woman2woman.ro

5 semne ca relatia voastra se apropie de sfarsit

By on July 18, 2016
Share Button

Daca intr-o relatie ajungi intr-un punct in care nu mai ai sentimente pentru partenerul tau si nu mai poti tolera anumite gesturi sau comportamentul sau, este mai bine sa pui capat relatiei. Acestea sunt situatii in care e bine si sa accepti ca a venit timpul pentru despartire, pentru a nu-ti prelungi suferinta. 

5 semne ca relatia voastra se apropie de sfarsit

nu te mai iubesc / 5 semne ca relatia voastra se apropie de sfarsit

In orice relatie de cuplu poate exista un inceput si un sfarsit, chiar daca ultima parte incercam sa o evitam, sperand sa nu o traim niciodata.

Preferam sa facem eforturi pentru a ne salva relatia, chiar daca stim ca ne indreptam catre o despartire? Este important sa gasim puterea de a merge mai departe, pentru a evita sa traim mai multe momente neplacute sau dureroase.

Dar cum poti sti ca ai luat decizia cea mai buna si ca relatia voastra chiar s-a terminat?

Este foarte greu sa stabilesti momentul potrivit pentru o despartire si sa accepti ca intr-adevar nu mai poti continua. Pur si simplu iti este teama sa nu regreti, sa nu faci o greseala. De pe alta parte, este teama de singuratate. Oricat de dureros ar fi uneori, decizia de a pune punct poate fi cea mai buna.

Pentru a fi sigura ca ai luat decizia potrivita, trebuie sa identifici cateva semne care iti arata ca relatia voastra se apropie de sfarsit.

A venit timpul pentru despartire?

cuplu-impotenta-healthydunia.com

Chiar daca o despartire este complicata si dureroasa, adesea este necesara. Poate ca este mai bine sa suporti un moment sau o perioada dificila decat sa ramai intr-o relatie care nu functioneaza si iti face rau.

1. Unde dragoste nu e, nu poate exista o relatie

Uneori, dupa trecerea timpului dragostea scade in intensitate sau chiar devine inexistenta. Te incapatanezi sa crezi ca nu este asa, ca totul poate reinvia candva. Dar, daca nu mai este dragoste, nu are rost sa mai stai pe ganduri. Rutina zilnica poate distruge dragostea si dupa ce a trecut, te poti trezi ca esti intr-o relatie cu o persoana nepotrivita, pe care o vedeai altfel decat in realitate si care acum nu iti mai place.

2. Increderea este foarte importanta

Orice relatie, fie ea amoroasa sau nu, trebuie sa se bazeze pe incredere. Clar, nu iti poti incredinta viata unei persoane in care nu ai incredere si din partea careia te astepti mereu la surprize neplacute.

Daca realizezi ca relatia cu partenerul tau este plina de minciuni, gelozie si infidelitati, este evident ca nimic nu se va schimba. Situatia va fi mereu tensionata, certurile vor fi la ordinea zilei si relatia se va deteriora treptat.

3. Nu mai exista relatie de cuplu

Adesea suferim atat de tare si nu vrem sa devenim constiente ca suntem intr-o relatie, care poate s-a sfarsit demult.

Daca unul dintre parteneri nu mai depune eforturi pentru relatia respectiva, incet-incet ea se va deteriora si va inceta sa mai existe.

Anumite persoane prefera sa nu spuna lucrurilor pe nume, preferand sa se indeparteze putin cate putin.

Daca ti se pare ca esti intr-o astfel de situatie, in care relatia de cuplu nu mai functioneaza, este mai bine sa pui punct relatiei.

4. Partenerul nu ti se mai pare atragator, ba chiar a devenit insuportabil

La inceputul oricarei relatii, dragostea ne orbeste si ni se pare ca partenerul este perfect, exact asa cum am dorit.

O data cu trecerea timpului, lucrurile se mai schimba si ceea ce ne-a atras la inceput se poate transforma intr-un motiv de enervare. Aceasta schimbare de atitudine poate crea confuzii si genera conflicte in cuplu. Daca simti ca nu iti mai poti suporta partenerul si obiceiurile lui, situatia se poate agrava.

5. Diferente cu importanta majora

Daca doua persoane care formeaza un cuplu nu impartasesc aceleasi idei si viziune asupra vietii, nu au obiective si planuri de viitor comune, nu vor putea supravietui impreuna.

Daca esti dispusa sa faci anumite concesii, relatia poate functiona. Dar nu poti renunta cu totul la felul tau de a fi si la ceea ce iti doresti in viitor. Analizeaza bine situatia si daca diferentele sunt prea mari, poate este mai bine sa mergeti pe cai diferite.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *