Ceaiul verde: sanatate si relaxare - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

Ceaiul verde: sanatate si relaxare

By on January 3, 2013

mancare de post

Share Button

ceaiDupa ospatul copios al sarbatorilor, avem nevoie de un ajutor pentru a ne restabili echilibrul. Este timpul sa redescoperim ceaiul verde : antioxidant, reglator al digestiei, calmant. Este exact ce ne trebuie dupa o asemenea perioada agitata. El ne este de ajutor in rezolvarea multor probleme de sanatate : colesterol, hipertensiune arteriala, arterioscleroza si reprezinta un izvor de tinerete.

Autor : Claudia Ilies

Bogat in oligoelemente, vitamine si minerale, pastrat prin simpla uscare a frunzelor nefermentate, constituie un puternic anti-oxidant. O ceasca de ceai verde, proaspat si dulce, racoritor si parfumat ne seduce simturile si ne calmeaza. Indiferent ca il servesti cald sau rece, te va racori si iti va potoli setea. Insotit cu flori de jasmin, lotus, menta, vanilie, citrice, reprezinta inspiratie pentru o multitudine de retete dulci dar si sarate deopotriva : sosuri usoare, marinate, creme, jeleuri, sorbeturi.

Istoria ceaiului verde este mult anterioara celei a ceaiului negru si provine din China secolelor XIV-XVII, in timpul domniei dinastiei Ming. Cu mii de ani in urma nu exista alt fel de ceai decat cel verde, recoltat de pe culmile cetoase ale muntilor si se comercializa in foi sau buchete care se infuzau direct in ceasca.

Cealalta tara producatoare a celui mai bun ceai verde este Japonia, numit gyokuro – ceaiul meditatiei, din care se obtine matcha, rezervat ceremoniei ceaiului. Ceaiul este plasat intr-un bol mare, peste care se toarna apa fiarta la 60 grade si se amesteca pentru a se obtine o pasta densa si parfumata, cu gust amarui de iarba proaspat cosita.

Ceaiul verde este cunoscut drept adevaratul ceai si asta pentru ca nu a suferit modificari.

Un studiu la care au participat peste 40000 de barbati si femei a demonstrat ca cei care consuma ceai verde au sanse sa traiasca cat mai mult. Rezultatele studiului, publicate in Journal of American Medical Association au confirmat ca consumul de ceai verde contribuie la scaderea problemelor cardio-vasculare. Proprietatile anti-oxidante pot neutraliza procesele cancerigene. Mai precis, prin consumul a mai mult de cinci cesti de ceai verde zilnic iti poti creste speranta de viata, prin reducerea cu 16% a riscului de a te confrunta cu probleme cardiace.

Ceaiul verde poate lupta si cu gripa prin intermediul proprietatilor antibiotice si ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Tu ai incercat ceaiul verde? Gusta-l si te vei bucura de binefacerile acestuia pentru sanatatea ta.

 

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *