Ce trebuie sa stii despre dieta disociata
Dieta disociata este cel mai cunoscut exemplu de regim mai drastic, care nu permite amestecarea mai multor tipuri de alimente in timpul aceleiasi zile.
Autor: Bianca Dima
Sustinatorii dietei disociate pornesc de la un principiu clar: nu grasimile sau carbohidratii ingrasa, ci combinatia lor. De aceea, ei propun o cura bazata pe disocierea alimentelor in cadrul unei mese sau in cadrul intregii zile. Acestea sunt impartite in trei categorii, in functie de principalul lor aport alimentar: carbohidrati, proteine si fibre.
Un exemplu de meniu in dieta disociata include o zi de fructe, una de legume, una de lactate, una de proteine, una de carbohidrati. Poti continua cu un astfel de meniu o perioada mai scurta sau mai lunga (faza de slabire), in functie de rezultatele pe care ti le doresti. Dupa ce ajungi la silueta dorita, poti adapta dieta disociata (faza de mentinere) separand alimentele la fiecare masa. Regimul este unul eficient pe termen lung, pentru ca riscul de a renunta la dieta este scazut. Totusi, multi medicii nutritionisti nu recomanda dieta disociata, pentru ca sanatatea iti poate fi pusa in pericol.
Avantaj: poti manca pe saturate
Dezavantaj: primele rezultate apar abia dupa cateva saptamani
0 comments