Beneficii generale ale dansului - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

Beneficii generale ale dansului

By on October 27, 2012

mancare de post

Share Button

Fiecare dintre noi are cate o activitate, daca nu chiar mai multe, pe care le practica cu placere. Astazi, din ce in ce mai multe institutii incearca sa ne atraga atentia cu ofertele lor. Domeniile sunt vaste, dar propun sa ne oprim asupra cursurilor. In special a celor de DANS.

De ce dansul? Pai, motivele sunt diverse. Multi merg pe ideea ca au doua picioare “stangi”. Dar, in aceeasi masura, tot atat de multi constata cu surprindere ca nu este chiar asa. Totul depinde de factori cum sunt instructorul, de propria-ti persoana, de dorinta, seriozitatea, efortul, dedicatia, constanta si mult exercitiu saptamanal. Este o vorba “Practica este mama invataturii”. In cele din urma, nu s-a nascut nimeni invatat. Asadar, fie ca este vorba de salsa, bachata, zumba sau dans de strada, cele enumerate in continuare se aplica tuturor:

Autor: Florentina Florea

Image Hosted by PicturePush - Photo Sharing

  • Socializare. Oricui ii prinde bine sa isi schimbe mediul si cercul in care obisnuia sa se se invarta, pentru ca astfel sa poata lua contact si cu alti oameni si alte medii.
  • Cunostinte. Nu de putine ori, acesta este un loc unde putem cunoaste persoane noi si unde putem sa ne facem prieteni chiar.
  • Sport.  Poti imbina utilul cu placutul. Astfel, in varianta 2 in 1 intra atat studiul unei anumite forme de dans, cat si practicarea de miscare. Putem arde calorii in ritm de dans. Mai mult de atat, ne punem in miscare cea mai mare parte a corpului.
  • Postura corecta. Eleganta in gesturi si in mers.
  • Relaxare. In principiu, persoanele se inscriu la astfel de cursuri pentru a se distra. Putini sunt cei care pot si isi doresc cu adevarat sa faca din aceasta o arta, eventual sa ajunga la nivel de performanta. Te poti destinde si poti uita pentru o ora sau o ora si jumatate de stresul acumulat peste zi.
  • Activitate cu partenerul sau partenera. De ce nu? Poate fi o modalitate relaxanta de a profita de timpul liber si de a petrece cat mai mult timp impreuna. Cu siguranta vei avea nevoie de un partener sau o partenera. Acesta poate fi chiar partenerul din viata reala. Asta nu inseamna ca veti dansa numai impreuna, dar va puteti “juca” pe acordurile muzicale.
  • Petreceri si evenimente. Adesea, iti dai seama ca existau party-uri de care nici nu stiai pana sa faci parte din acel grup.
Deci… v-ati convins? Ce mai asteptati? Ringul de dans este al vostru. Voi sunteti stapanul lui!

(Foto: http://www.google.ro/)

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *