Vrei sa redecorezi si expertii iti recomanda arcurile cu gaz pentru mobilier si accesorii? Vezi ce inseamna si unde sunt utile! - Woman2woman.ro


Vrei sa redecorezi si expertii iti recomanda arcurile cu gaz pentru mobilier si accesorii? Vezi ce inseamna si unde sunt utile!

By on December 27, 2021

mancare de post

Share Button

Pentru a beneficia de o miscare lina care necesita putin efort la deschiderea, inchiderea, ridicarea sau coborarea unei piese, poti lua in considerare un model de arcuri cu gaz. Acestea sunt nelipsite in jurul nostru, regasindu-se in numeroase aplicatii ca piese componente. Se folosesc pentru usi, ferestre, trape, hayoanele portbagajelor, scaune, sertare si multe altele.

Si, pentru ca se gasesc in in diverse tipuri, modele, forte si dimensiuni, daca va trebui sa cumperi unul pentru o aplicatie industriala, comerciala sau un hobby, trebuie sa stii cum sa il alegi.

Aplicatii domestice in care pot fi folosite arcurile cu gaz

Arcurile cu gaz sunt piese utile pentru a fluidiza miscarea si se pot folosi in diverse aplicatii domestice. De exemplu, daca ai o usa care se tranteste deseori din cauza curentului, te poti gandi sa ii montezi arcuri cu gaz care sa preia din energie si sa asigure inchiderea lenta si perfect sigura.

De asemenea, le poti folosi pentru usile de la dulapuri care se trantesc deseori peste degete atat pentru cele gata cumparate din comert, cat si pentru cele realizate de tine.

Arcurile cu gaz se mai regasesc la scaunele ergonomice de birou. Datorita acestora este posibila reglarea scaunului pe inaltime si, totodata, fixarea acestuia intr-o anumita pozitie. Prin urmare, daca ai probleme cu sistemul de ridicare sau coborara a scaunului de birou, s-ar putea sa fie necesara inlocuirea arcului cu gaz.

Si, deloc in ultimul rand, sunt utile la usa unui garaj. Datorita acestui mic arc, usa se inchide si se deschide mai usor, nu se tranteste si este sigur de utilizat. Din nou, daca sesizezi probleme la inchiderea si deschiderea usii, poate este necesar sa inlocuiesti arcurile cu gaz.

Aplicatii industriale pentru arcurile cu gaz

Deoarece sunt atat de diferite si variate, arcurile cu gaz isi gasesc utilitate intr-o gama foarte larga de aplicatii industriale sau comerciale. Astfel, acestea sunt folosite in industria masinilor agricole, a vehiculelor utilitare, a mobilierului de bucatarie sau de birou la scaune, sertare si usi, in constructiile navale, in mobilierul medical, etc.

Dar hai sa aflam mai multe lucruri despre aceste mici dispozitive!

Ce este un arc cu gaz?

Arcurile cu gaz mai sunt numite si telescoape de compensare si sunt omniprezente in jurul nostru. Se folosesc pentru a fluidiza miscarea si a usura ridicarea sau coborarea obiectelor grele, dar si pentru a le fixa intr-o anumita pozitie.

Intrucat sunt hidraulice si functionarea lor se bazeaza exclusiv pe presiunea gazului din interior, pot genera forte cu mult mai mari decat arcurile de compresie sau de extensie.

Forta fixa a unui arc cu gaz

Arcurile cu gaz sunt utile in multe aplicatii. Unele sunt mai lungi decat altele, mai groase sau mai subtiri si pot ridica si sustine corpuri mai grele sau mai usoare. Prin urmare, cand alegi un astfel de arc trebuie sa stii pentru ce forta fixa vrei sa fie destinat si sa tii cont de aplicatie.

Din fericire, pe piata vei gasi toate modelele, de la cele mici de numai 6 mm diametru, la cele de pana la 14 mm diametru destinate corpurilor grele. De asemenea, poti comanda arcuri cu gaz de dimensiuni personalizate.  

Cand ai nevoie de arcuri cu gaz din otel inoxidabil?

Arcurile cu gaz fabricate din otel inoxidabil sunt ideale pentru mediile sterile sau corozive precum cele medicale sau marine. Intrucat se pot spala si ingieniza fara riscul de coroziune, se mai pot utiliza in industria alimentara.

In concluzie, daca ai nevoie de arcuri cu gaz pentru aplicatiile tale, va trebui sa le alegi in functie de necesitati. Ai nevoie de o miscare cat mai lina pentru o usa, o trapa sau un scaun si, totodata, de posibilitatea de fixare intr-o pozitie determinata? Atunci poti folosi un arc cu gaz. Acum stii la ce aspecte trebuie sa fii atent si ar trebui sa fie mai usor sa il alegi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *