Trucuri pentru a ne proteja pielea de soare - Woman2woman.ro


mancare de post

Trucuri pentru a ne proteja pielea de soare

By on June 25, 2012
Share Button

Canicula si soarele tot mai dogoritor din timpul verii ne pot cauza probleme de piele. Aceasta imbatraneste, capata riduri si chiar se imbolnaveste daca nu este tinuta la distanta de razele ultraviolete. Iata cateva trucuri care te ajuta sa iti protejezi pielea de soare!

Autor: Violeta Ene

1. Nu iesi din casa fara sa folosesti o crema sau un emolient cu factor de protectie de minimum 15. Astfel, vei fi deja ferita de razele ultraviolete, fie ca te expui direct la soare sa nu.

2. O greseala pe care multe dintre noi o facem este ca aplicam crema de protectie doar pe fata. Cel mai bine este insa sa aplicam crema pe toata suprafata pielli expuse. Nu uita de picioare si de spate.

3. Poarta imbracaminte lejera. Evita tricourile din material gros si culorile prea inchise. Poti cauta haine pe a caror eticheta este indicat gradul de protectie UV.

4. Nu iesi afara cu capul descoperit. Daca te expui direct la soare, poarta o palarie trendy sau o sapca daca esti o fire mai sportiva.

5. Reaplica de mai multe ori pe zi crema de protectie. Desi multe branduri pretind ca sunt rezistente la apa, daca inoti, transpiri sau te stergi cu prosopul, vei indeparta crema.

6. Poarta ochelari de soare. Radiatiile ultraviolete pot sa dauneze ochilor pe termen lung, ducand la cataracta.

7. Daca mergi la plaja, nu te expune la orele amiezii, mai ales daca ai parti ale corpului care nu s-au mai bronzat de anul trecut…

8. Daca ai un bebelus, tine-l departe de soare si foloseste parasolare si umbrele pentru carut.

9. Daca ai un copil mai mare, incurajeaza-l sa stea departe de soarele amiezii. Canicula se instaleaza de obicei intre orele 10.00 si 16.00, atunci cand si razele ultraviolete sunt mai puternice.

10. Nu folosi niciodata crema de protectie pentru a creste timpul de expunere la soare. Acesta nu se poate prelungi in functie de cantitatea de crema pe care o folosesti.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *