Sedentarismul face la fel de multe victime ca fumatul si obezitatea - Woman2woman.ro


Sedentarismul face la fel de multe victime ca fumatul si obezitatea

By on October 4, 2012

mancare de post

Share Button

AlergariDesi Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda practicarea a 150 de minute de activitate moderata pe saptamana, foarte putini sunt cei care tin cont de acest sfat. Potrivit unor studii stiintifice recente, lipsa de activitate fizica se face responsabila pentru unul din zece decese in lume, in egala masura cu fumatul sau obezitarea.

Autor : Claudia Ilies

Un studiu publicat in revista medicala britanica The Lancet demonstreaza ca lipsa de activitate fizica poate fi fatala. Rata mortalitatii cauzata de sedentarism este aproape egala cu numarul de decese cauzate de fumat sau obezitate. Doar in anul 2008, lipsa activitatii fizice a facut aproximativ 5.3 milioane de victime din cele 57 milioane de decese inregistrate pe planeta.

In ciuda rolului extrem de important  pe care il joaca in viata fiecarui individ, lipsa activitatii fizice continua sa fie subestimata. Chiar daca exista dovezi puternice in legatura cu impactul acestuia asupra sanatatii, sedentarismul constituie o problema reala de sanatate publica. Studiile de specialitate estimeaza ca 10% dintre bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, cancerul de san si de colon sunt provocate de absenta practicarii unui minim de activitate moderata pe saptamana.

Nu uitati: zilnic avem nevoie de numai 30 de minute de mers pe jos pentru a ne pastra sanatatea.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *