Secrete pentru un machiaj de vedeta - Woman2woman.ro


Secrete pentru un machiaj de vedeta

By on December 11, 2012

mancare de post

Share Button

Sarbatorile de iarna au inceput si ai deja cateva invitatii in club sau la petreceri? Machiajul cel mai potrivit unor astfel de seri este smokey eyes. Acest look numit si „little black dress” al machiajului nu se va demoda niciodata.

Am cerut trainerului Anca Ioana Marin de la Art In Makeup sa ne dezvaluie cateva secrete si trucuri din lumea profesionistilor in machiaj.

Iata raspunsul ei:” Inainte de a incepe machiajul stabileste exact ce culoare de fard pune in evidenta mai bine ochii tai. Ochilor caprui li se potrivesc foarte bine tonurile de auriu, ochilor verzi mov iar ochii albastri vor arata minunat cu clasicul negru sau gri.

Ca regula de baza, in cazul machiajului smokey eyes, intai se fardeaza ochii apoi se aplica fondul de ten pe fata, sau, ca varianta aplicati sub ochi acele shadow shields care capteaza orice urma de fard.

Inainte de a incepe machiajul ochilor se aplica o baza de machiaj care sa nu dea voie fardului sa se stranga pe pleoapa.

Pentru aplicarea fardului alege culoarea dorita si incepe prin a o aplica  imprejurul ochilor si pe pleoapa, forma e bine sa fie usor ascendenta pentru a ridica privirea.

Sus pe arcada, imediat sub spranceana aplica un fard roz auriu sau roz argintiu si estompeaza foarte bine spre pleoapa pentru a nu exista o linie clara de demarcatie intre cele doua culori.

Cu ajutorul unui liner negru urmareste conturul ochiului pe linia genelor in aceeasi forma ascendenta iar peste liner  aplica fard de culoare neagra pentru a-l fixa mai bine si pentru a nu exista linii clare intre zonele de culoare. Nu uita, la acest machiaj trecerile de la o culoare la alta trebuie sa fie imperceptibile. Pe pleoapa inferioara linerul nu va fi aplicat pana in coltul intern al ochiului, acolo vom aplica fard intr-o nuanta mai deschisa.

Aplica mascara negru periind genele  in exterior pentru a pastra aceeasi linie usor ascendenta.

Dupa ce ai incheiat cu machiajul ochilor si ai indepartat restul de fard de sub ochi poti aplica fondul de ten. Fixeaza-l cu un pic de pudra libera, in special in zona T si apoi aplica un blush roz auriu.

Pentru ca acest machiaj  pune in evidenta ochii, vom pastra buzele in culori naturale, astfel rujul recomandat  este nude  mat sau poti adauga un strop de gloss roz deschis sau transparent daca doresti  un pic de stralucire .”

Aceste cateva secrete te vor ajuta sa obtii rapid un look minunat care te va face sa devii vedeta serii, asorteaza-l cu o atitudine pe masura si succesul va fi garantat.

 

Autor: Anca Ioana Marin

Make-up artist profesionist si trainer

Art In Makeup

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *