Scaune auto pentru copii - Woman2woman.ro


Scaune auto pentru copii

By on May 10, 2022

mancare de post

Share Button

Folosirea unui scaun auto, numit și scaun de siguranță pentru copii, este cea mai bună modalitate de a vă proteja copiii atunci când se află în mașină. Accidentele de mașină sunt una dintre principalele cauze de deces și rănire a copiilor.

Bebelușii încep prin a sta în scaune pentru bebeluși (orientate cu spatele) sau în scaune convertibile. Pe măsură ce cresc, copiii trec la scaune orientate cu fața la direcția de mers înainte de a trece la un scaun inaltator. Iată un rezumat al scaunului care trebuie folosit și când.În fiecare an, mii de copii mici sunt uciși sau răniți în accidente de mașină. Utilizarea corectă a scaunelor de siguranță auto ajută la menținerea siguranței copiilor. Dar, pentru că există atât de multe scaune diferite pe piață,

Poza cu scaunele auto pentru copii luate de pe autopieseonline24.ro

Tipuri de scaune in functie de varsta

  • Scaun auto orientat spre spate. Naștere-12 luni. Copilul dumneavoastră cu vârsta mai mică de 1 an trebuie să stea întotdeauna într-un scaun auto orientat cu spatele la direcția de mers. …
  • Scaun auto orientat spre față. 1 – 3 ani. Păstrați copilul orientat cu spatele la direcția de mers cât mai mult timp posibil.
  • Scaun inaltator. 4 – 7 ani.

Tipuri de scaune

  • Scaunele orientate spre spate
  • Scaunele orientate spre față
  • Scaune de înălțare
  • Paturi auto
  • Scaune auto încorporate
  • Veste de călătorie

SCAUNE ORIENTATE SPRE SPATE

Un scaun orientat cu fața spre spate este un scaun în care copilul este orientat spre partea din spate a vehiculului. Scaunul trebuie instalat pe bancheta din spate a autovehiculului dumneavoastră.

SCAUNELE ORIENTATE SPRE FAȚĂ

Un scaun orientat cu fața la direcția de mers ar trebui instalat pe bancheta din spate a vehiculului, deși permite copilului dumneavoastră să stea cu fața spre partea din față a mașinii. Aceste scaune se utilizează numai după ce copilul dumneavoastră este prea mare pentru un scaun orientat cu fața spre spate.

SCAUNELE BOOSTER

Un scaun inaltator vă ridică copilul astfel încât centurile de siguranță și centurile de umăr ale vehiculului să se potrivească corect. Centura subabdominala trebuie să cadă peste partea superioară a coapselor copilului dumneavoastră. Centură de umăr ar trebui să treacă peste mijlocul umarului și pieptului copilului dumneavoastră.Folosiți scaune inaltatoare pentru copiii mai mari până când aceștia sunt suficient de mari pentru a se potrivi corect în centură de siguranță.Majoritatea copiilor pot purta centură de siguranță cândva între 8 și 12 ani.

PATURI DE MAȘINĂ

Aceste scaune se mai numesc și scaune auto plate. Acestea sunt folosite pentru copiii prematuri sau pentru alți copii cu nevoi speciale. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca un furnizor de asistență medicală să se uite la modul în care bebelușul dumneavoastră prematur se potrivește și respiră într-un scaun auto înainte de a părăsi spitalul.

SCAUNE ÎNCORPORATE.

Unele vehicule au scaune auto încorporate. Limitele de greutate și înălțime variază. Puteți obține mai multe detalii despre aceste scaune citind manualul de utilizare al vehiculului sau sunând la producătorul vehiculului.

Când este timpul să se schimbe

Călătoriți cu spatele la direcția de mers până când copilul împlinește 2 ani sau mai mult și a depășit vârsta hamului în funcție de înălțime sau greutate. Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, este posibil să trebuiască să treceți de la utilizarea unui scaun auto mai mic, orientat doar cu spatele la direcția de mers, la utilizarea unui scaun auto convertibil mai mare, orientat cu spatele la direcția de mers, care poate susține un copil mai mare.

Nimeni nu vrea să se gândească la un accident. Dar, în cazul în care se întâmplă ceva de neconceput, scaunele auto sunt vitale pentru a menține bebelușii și copiii în siguranță.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *