Salata de icre - Woman2woman.ro


Salata de icre

By on iulie 1, 2015

mancare de post

Share Button

Salata de icre are o aroma speciala si poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca aperitiv. Poate fi extrem de usoara si, cu siguranta, este extrem de usor de pregatit. Daca face parte dintre preferatele tale, opteaza pentru varianta facuta in casa, pentru a evita E-urile regasite in cele mai multe dintre produsele pe care le poti gasi in comert.

Autor: Mihaela Dinu

Salata de icre

Exista mai multe varianta de salata de icre: salata de icre cu gris, cu paine sau salata de icre clasica, pe care o puteti regasi mai jos.

Salata de icreIngrediente pentru salata de icre clasica

– icre gata curatate
– un varf de cutit de sare sau dupa gust
– zeama de la o jumatate de lamaie / dupa gust
– cca 200 ml de ulei

Cum preparam salata de icre

Daca icrele sunt gata curatate si doar bune de folosit, la cca o lingura cu varf de icre adauga un varf de cutit de sare si zeama de la o jumatete de lamaie. Amesteca bine. Apoi, tot ceea ce trebuie sa faci este sa torni cate putin ulei (cateva picaturi initial) si sa amesteci, intr-un singur sens, cu o lingura de lemn. La fel ca si in cazul maionezei, va fi nevoie sa adaugi cate putin ulei, pana cand compozitia capata consistenta omogena, asemanatoare unei maioneze.

Cand „maioneza” e gata, mai poti adauga sare si lamaie dupa gust si, optional, ceapa taiata foarte marunt.

Salata de icre se poate consuma pe feliute de paine, pe feliute de rosii sau ca topping la salatele pe baza de peste.

Salata de icre cu paine

Salata de icre cu paine va fi putin mai consistenta decta salata clasica si chiar mai usoara. Asta deoarece miezul de paine folosit in compozitie va scadea necesarul de ulei. In cazul folosirii painii, aceasta se adauga de la inceput in compozitie (miezul de la 1-2 feliute de paine), alaturi de icre, dupa ce in prealabil au fost inmuiate in apa, scurse bine si faramitate cu furculita.

Ulterior, procesul de pregatire este asemanator. Se adauga ulei treptat, pana cand se obtine consistenta dorita. In cazul in care pasta obtinuta e prea grosa si nu e suficient de pufoasa, se poate adauga cate o lingurita de apa minerala din cand in cand, in procesul de obtinere a maionezei.

Salata de icre cu gris

In cadrul salatei de icre cu gris, painea va fi inlocuita cu pasta obtinuta din 2 linguri de gris fiert in apa cu putina sare. In acest caz, se pune jumatate de cana de apa la fiert, apoi se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine, continuu, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se arde.

Dupa ce se raceste, compozitia se amesteca cu icrele si apoi se incepe adaugarea de ulei. Si in acest caz, pasta se poate subtia cu apa minerala, daca este cazul. Apa se va adauga treptat, maxim cate o lingurita, pentru a ne asigura ca diluam prea mult salata de icre.

Salata de icre

Pofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *