Sa gatim sanatos si… savuros: Friptura de curcan cu broccoli – Woman2woman.ro

Sa gatim sanatos si… savuros: Friptura de curcan cu broccoli

By on July 31, 2012
Share Button

Carnea de curcan este una dintre cele mai sarace in grasimi si este recomandata in curele de slabire sau in regimurile cele mai sanatoase. Pentru a obtine o cina savuroasa, combina curcanul cu broccoli sote si sos de iaurt cu usturoi.


Friptura de curcan

Pentru friptura vei avea nevoie de felii de piept sau pulpa de curcan. Daca optezi pentru piept, carnea va fi mai uscata si cel mai probabil vei avea nevoie sa o fragezesti stropind-o cu un pic de vin. Pune carnea in tava cuptorului, condimenteaz-o cu sare si putin piper, stropeste-o cu putin vin si adauga apa, cat sa nu ramana niciun spatiu uscat in tava si arunca doi-trei catei de usturoi taiati pe jumatate.

Friptura e gata atunci cand furculita intra foarte usor in feliile de carne si capata o crusta.

Broccoli sote

Cand friptura e aproape gata, pune apa la fiert cu un pic mai multa sare decat folosesti in mod obisnuit la cantitatea de apa. Intre timp, curata broccoli, spala-l si desparte-l in buchetele. Cand apa da in clocot, pune buchetelele de broccoli si lasa oala pe foc inca 7-8 minute. Apoi, ia oala de pe foc si scoate buchetelele de broccoli, pentru a nu se ofili.

Sos de usturoi cu iaurt si masline

Curata 5-6 catei de usturoi, spala-i, striveste-i si amesteca-i cu trei lingurite de ulei, amestecand in continuu cu lingura de lemn, pana ce amestecul capata consistenta unei maioneze. Apoi, adauga 5-6 lingurite de iaurt, 4-5 lingurite de masline feliate si cateva frunze de marar, rupte in bucatele mici. Amesteca totul si sosul de gata. Daca vrei un sos mai dietetic, poti folosi un iaurt cu 0.1% grasimi si chiar sa renunti la ulei.

Cartofi copti in coaja

Pentru varianta “nedietetica”, poti opta pentru o garnitura de cartofi copti in coaja.

Acestia se spala bine si se coc fara a-i curata de coaja. Sunt usor de preparat si gustosi iar cei mai potriviti sunt cartofii noi, foarte mici. Pe acesti ii vei manca dintr-o inghititura si vor arata si foarte bine in farfurie.

In cazul in care cartofii sunt mai mari, ii poti taia pe jumatate si ii poti sara putin si pe interior.

Cartofii se coc cca 40 de minute. Dupa ce se scurge jumatate din timp, se intorc pe cealalta parte, pentru a se rumeni frumos si pentru a se coace bine in interior si pe toate partile.

Cartofii copti in coaja se pot consuma fara a se inlatura coaja, daca folosim cartofi noi pentru aceasta reteta. Coaja lor este foarte subtire si, dupa coacere, va deveni usor si placut de consumat.

Pofta buna!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *