Reguli pentru un antrenament reusit - Woman2woman.ro


Reguli pentru un antrenament reusit

By on August 22, 2012

mancare de post

Share Button

Cele mai multe dintre noi ne hotaram foarte greu sa incepem practicarea unui antrenament de tonifiere. Prin urmare, avem nevoie de cateva reguli de urmat, care sa ne ajute sa avem parte de un antrenament reusit.

Autor: Mihaela Dinu

1. Spatiul

Fie ca optam pentru interior sau exterior, trebuie sa ne asiguram ca avem suficient spatiu pentru efectuarea antrenamentului. O incapere prea mica sau care ne ofera putin spatiu de desfasurare poate fi stresant sau incomod. Cu siguranta antrenamentul va fi un esec daca ne lovim in mod constant de obiectele din jur sau rasturnam obiectele de décor. Spatiul este un minim necesar si de o importanta majora.

2. Echipamentul

Imbracamintea trebuie sa fie lejera, pentru a ne asigura flexibilitatea si comoditatea din timpul antrenamentului. Fie ca optam pentru a efectua antrenamentul acasa, ori in aer liber, pantofii sport sunt necesari pentru a realiza in mod corect exercitiile. Acestia impiedica alunecarea piciorului, stabilitatea si echilibrul necesar. In plus, impiedica ranirea degetelor, talpilor si a calcaielor in timpul antrenamentului.

3. Masa

In cazul unei mese copioase, e nevoie de o perioada mai mare de pauza pana la inceperea exercitiilor. Daca pauza e prea mica ai putea avea surprise digestive neplacute, care iti vor intrerupe antrenamentul. Asigura-te ca respecti pauza dintre masa si antrenament si ca Portia de alimente pe care o consumi e rezonabila. De asemenea, este de preferat sa eviti supele, ciorbele sau pepenele rosu, care te pot forta sa faci cateva drumuri neplanificate la toaleta.

4. Compania

Cel mai indicat ar fi sa cooptezi una sau mai multe prietene pentru a te motiva sa executi tot antrenamentul. Daca nu poti gasi o prietena interesata, opteaza pentru dvd-uri sau material video in care exercitiile sunt explicate si urmate in totalitate. Iti recomandam DVD-ul Valentinei Pelinel, pe care il gasesti si in mall-ul nostru virtual si pe care il poti comanda chiar de pe site-ul vedetei.

5. Aparatele

Asigura-te ca ai in apropiere toate aparatele si obiectele necesare efectuarii antrenamentului. Un obiect necesar pe care nu il gasesti din prima, iti poate da peste cap tot antrenamentul. Un antrenament reusit este cel realizat de la cap la coada si in care pauzele se iau exact asa cum recomanda antrenorul.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *