Pofta de tigari poate fi calmata cu exercitii fizice - Woman2woman.ro


Pofta de tigari poate fi calmata cu exercitii fizice

By on September 4, 2012

mancare de post

Share Button

Alergari

Exercitiile fizice ajuta temporar la reducerea poftei de fumat. Ele sunt ideale pentru persoanele care doresc sa renunte la fumat sau sa mai reduca din tigari.

Cercetatorii britanici au analizat rezultatele a 19 studii anterioare si au aflat ca exercitiile fizice ajuta la calmarea poftei de tutun. Noul studiu, aparut in Addiction, mentioneaza totusi ca lucrul acesta nu este cea mai buna metoda de a renuta la fumat.

Profesorul de sport si de psihologie al Universitatii din Exter Marea Britanie, a spus  “In mod sigur, sportul are beneficii temporare si din acest punct de vedere este foarte recomandat”.

Voluntarii au fost rugati sa faca plimbari pe jos, cu bicicleta sau chiar sa priveasca la televizor.
La nivel general, voluntarii au afirmat ca nevoia de fumat incepe sa slabeasca, dar docamdata acest mecanism nu este cunoscut.

Poate sportul este o distragere de la fumat si la cresterea starii de bine, astfel incat oamenii inceteaza sa simta pofta de a fuma, mai spun cercetatorii.

Nu va ganditi ca participantii foloseau inlocuitori cu nicotina sau erau intr-un program de ajutorare sa renunte la fumat.

Sursa: Mediafax

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *