Lipsa de miscare, la fel de grava ca fumatul! - Woman2woman.ro


Lipsa de miscare, la fel de grava ca fumatul!

By on July 20, 2012

mancare de post

Share Button

Lipsa de miscare poate fi la fel de fatala ca fumatul. Potrivit unui nou studiu publicat in jurnalul medical “The Lancet”, 10 la suta dintre decesele din intreaga lume sunt cauzate de lipsa de exercitii fizice, procentul fiind acelasi ca in cazul fumatului.

Violeta Ene

Cu totii stim ca daca nu facem miscare am putea avea mari probleme de sanatate, dar noile cercetari arata ca un procent ingrijorator de oameni isi pierd chiar viata. Potrivit studiului publicat in “The Lancet”, 8 din 10 tineri cu varste cuprinse intre 13 si 15 ani nu fac suficient de multa miscare. Nici adultii nu stau prea bine cand vine vorba de practicarea unui sport, aproape o treime dintre ei preferand sa nu faca deloc exercitii.

Din pacate, rezultatele sunt dezastruoase si pentru noi, fetele! Se pare ca suntem chiar mai putin active decat barbatii cand vine vorba de miscare. Daca doar un sfert dintre adulti s-ar impaca mai des cu sportul, peste 1,3 milioane de decese ar putea fi prevenite in fiecare an. Partea buna este ca nu trebuie sa facem eforturi supraomenesti ca sa ne prelungim viata. Doar o jumatate de ora de mers rapid de cinci ori pe saptamana este suficienta.

Desi lipsa de miscare cauzeaza la fel de multe probleme ca si bolile sau fumatul, ea nu este atat de mediatizata. Acesta a fost primul studiu major pe problema miscarii si a inclus 122 de tari, adica 89 la suta din populatia lumii. Malta a fost tara cu rata cea mai mare de adulti inactivi, in timp ce Bangladesh, Mongolia si Mozambic au fost statele in care majoritatea oamenilor fac miscare zilnic (mai putin de 5% dintre adulti sunt inactivi).

Tu cat de des faci miscare?

Sursa: www.thelancet.com

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *