Instagram: cum sa faci fotografii de interior reusite - Woman2woman.ro


Instagram: cum sa faci fotografii de interior reusite

By on January 29, 2016
Share Button

Pentru a avea fotografii de interior reusite pe Instagram este nevoie sa iei in calcul anumite considerente ce tin atat de lumina, cat si de culori sau arhitectura. Practic, o fotografie reusita este o forma de arta care poate fi, desigur, invatata.

Astfel, daca aspiri la a un cont pe Instagram cu imagini de succes, tine cont de sfaturile designerilor de interior. Ai grija ca pernele sa fie aranjate, mobila sa arate bine, iar amanuntele precum florile sau candelabrele sa fie bine asezate in peisaj.

Sfaturi pentru fotografii de interior pe Instagram

poze-concediu-frostboxcom

Foto: frostbox.com / Instagram: cum sa faci fotografii de interior reusite

1.Concentreaza-te pe detalii

Uita pentru o secunda de dorinta de a fotografia o camera intreaga si alege o parte pe care sa o pui in valoare. Fie ca este vorba despre o noptiera vintage pe care sunt asezate cateva rame foto, o lampa sau accesorii de decor, fie ca e vorba de un pat cu design interesant in care surpinzi deopotriva si un covor cu model, toate acestea vor avea un impact mai mare asupra privitorului decat imaginea de ansamblu a incaperii.

2. Cauta perspective diferite

Pentru un content foto care sa fie apreciat incearca sa abordezi si unghiuri diferite. Uita de fotografia la nivelul ochiului si incearca sa produci imagini dramatice fotografiind de sus, dintr-un colt al camerei sau chiar de la nivelul solului. Experimenteaza constant si cauta propriul stil.

3. Nu te stradui prea tare

Important este ca fotografiile pentru Instagram sa fie cat ma naturale, asa ca nu incerca sa exagerezi. Gandeste-te ca nu exista o reteta exacta pentru o imagine perfecta, insa incearca intotdeauna sa transmiti ceva, pentru ca in felul acesta vei avea un impact asupra celor care te urmaresc.

4. Surpinde in fotografii si animalele de companie

Pentru ca o fotografie de interior sa creeze impresia unui satiu cat mai primitor nu uita sa integrezi si animalele de companie. Insa trebuie sa le surprinzi cat mai in mediul lor, pentru ca imaginea finala sa nu para fortata.

5. Gaseste-ti propriul stil

Desigur ca in momentul in care esti incepatoare pe Instagram sau in arta fotografiei, in general, nu vei avea din prima un stil bine definit. Important este sa nu copiezi prea mult de la ceilalti, cel putin nu constient. Lasa-te insa inspirata si tine minte ca nu tot ce arata bine pe profilul cuiva de Instagram poate arata a fel si la tine. Prin urmare, cauta-ti propria cale.

6. Nu uita de flori

Florile vor da viata fotografiilor tale, dar si o nota mai delicata si feminina. Prin urmare, surpinde in imaginile de interior si flori, fie ca sunt in prima plan sau in plan mai indepartat. Insa nu incerca mereu sa ai vaze cu flori care arata perfect, pentru ca acestea vor arata usor nerealist. Prin urmare, daca florile tale sunt putin scuturate, iar cateva petale stau rasfirate pe noptiera, ei bine, acesta ar putea fi un cadru foto reusit pe Instagram.

7. Lumina este foarte importanta

Nu uita de lumina, pentru ca aceasta va da un aer mai bland imaginilor tale. Foloseste din plin lumina naturala si pune in evidenta camerele spatioase, aerisite, cu ferestre mari. Aceste imagini cu un vibe minimalist se vor face cu siguranta remarcate prin multitudinea de fotografii de pe Instagram.

8. Gandeste-te ce vrei sa transmiti

Pentru a instagrama interioarele caselor trebuie sa stii din start contextul si ce vrei sa transmiti. Daca stii cum sa te joci cu incaperea si cu obiectele de decor si design vei reusi sa creezi privitorilor o senzatie cat de cat veridica asupra modului in care “se simte” locul respectiv.

Instagram este o platforma potrivita daca vrei sa te bazezi pe o comunicare vizuala. Prin urmare, citeste sfaturile specialistilor pentru a face fotografii cat mai reusite.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *