III. Exercitii pe grupe de muschi: muschii spatelui - Woman2woman.ro


III. Exercitii pe grupe de muschi: muschii spatelui

By on June 2, 2012

mancare de post

Share Button

exercitii pentru muschii spateluiDaca vrei sa-ti definesti musculatura in functie de zonele cu probleme, poti incerca urmatoarele exercitii create special pentru grupe de muschi precum cei ai spatelui.

Autor: Violeta Ene

Pentru ca stai intr-o pozitie de pod, acest exercitiu este util atat pentru zonele laterale ale spatelui, cat si pentru cea centrala si lombara. Exercitiul poate fi efectuat atat cu ajutorul unei mingi, cat si pe o banca.

Intinde-te pe minge cu spatele drept si privirea inainte, cu greutatea sustinuta de piept.

Tineti coapsele incordate si ridica-ti corpul intr-o pozitie de pod, mentinand o linie dreapta de la genunchi la cap. Ridica greutatea deasupra capului, cu bratele usor indoite. Mentinand corpul drept si stabil, coboara usor greutatea peste cap, indoind coatele.

Coboara greutatea doar cat iti permite flexibilitatea si incearca sa nu o lasi mai jos decat capul. Incordeaza-ti muschii spatelui pentru a trage greutatea inapoi spre piept. Poti face 1-3 serii cu 10-16 repetari.

Tips&Tricks:

  • Daca nu ai mai facut niciodata acest exercitiu pentru spate, este indicat sa il faci mai intai pe o banca sau direct pe podea, inainte de a-l incerca pe minge.
  • Incepe cu o greutate mica pentru a-ti exersa indemanarea, controlul si efectuarea corecta a exercitiului.
  • Daca ai probleme cu umerii, evita un astfel de exercitiu fara recomandarea specialistului.
  • Este normal sa simti ca aceasta miscarea influenteaza nu doar muschii spatelui, ci si tricepsul si pieptul. Spor la antrenamente!
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *