Identificarea alergiilor - Woman2woman.ro


Identificarea alergiilor

By on January 30, 2014
Share Button

alergiiSchimbarile climatice nu determina efecte noi sau necunoscute asupra sanatatii omului. Poate doar manifestarea unor virusi noi sau modificarea celor vechi. Apar alergii la fiecare schimbare climatica, iar asta agraveaza manifestarile organismul nostru. La orice semn de dezvoltare a unei alergii, este indicat sa se ceara sfatul medicului!

Autor: Calatean Raluca Adriana

Alergiile: cauze si precautii

Starea de sanatate a depinde si de mediul in care muncim sau locuim. Mai sunt si  tantarii, capusele, alimentele, aerul, apa si ultra-violetele care pot produce modificari asupra sanatatii umane.

Alergiile pot fi de trei feluri: alergie alimentara, alergie a pielii sau alergie respiratorie (cea mai grava).

Anumite persoane sunt alergice si la penele din perne si chiar la fumul de  tigara. In acest ultim caz simptomele se pot agrava daca este vorba despre copii.

Persoanele cu alergii nazale sunt mai predispuse la infectii ale urechii, astm si infectii ale sinusurilor. Alergiile nu se mostenesc, ele apar fara a-ti da seama.

Ne putem da seama cand o persoana este alergica dupa o perioada mai indelungata in care organismul a intrat in contact cu obiectul cauzator de alergie. Alergiile la polen sau iarba se manifesta in general dupa varsta de 3-4 ani, deoarece persoana intra in contact cu acestea foarte putin timp pe parcursul unui an.

Medicul poate face anumite teste pentru a identifica cauza alergiei, de exemplu, poate pune o mica cantitate din produse cauzatoare de alergii pe pielea pacientului pentru a observa reactia. Daca nu sunt rezultate ale acestor teste, dar simptomele se mentin, se recomanda repetarea testelor intre 6 si 12 luni.

Indicii pentru a diferentia o alergie de o raceala:

Starea tine mai mult de zece zile.

Nasul curge incontinuu sau este infundat, exista mereu tendinta de a-l sterge, iar mucusul care se usuca este alb si fin.

Stranuti des.

Ochii sunt rosii si inlacrimati, pielea de sub ochi este colorata, respiratia se face mai mult pe gura, exista o tuse seaca persistenta.

Pielea este iritata.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *