Durerea de spate - Woman2woman.ro


mancare de post

Durerea de spate

By on April 1, 2012
Share Button

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias – CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

Durerea de spate este un simptom foarte frecvent care determina un pacient sa viziteze medicul. Aproximativ trei din patru adulti prezintă dureri de spate in timpul vietii lor, numarul acestora fiind in crestere datorita cresterii sperantei de viata si a imbatranirii consecutive a populatiei.

durerea de spateDurerea lombara este cea mai comuna dintre aceste acestea. De cele mai multe ori durerea de spate este cauzata de leziuni minore, ce apar prin miscari sau activitati ce streseaza coloana vertebrala, cum ar fi: ridicarea de obiecte, fara a urma tehnici adecvate sau o miscare de rasucire brusca.

Daca durerea de spate apare consecutiv unor astfel de leziuni minore, de obicei se vindeca  de la sine, trebuie doar sa-i dati timp coloanei sa se vindece. Recuperarea poate fi de asemenea ajutata, in astfel de cazuri, de medicamente antiinflamatoare, antialgice si miorelaxante (administrate sub sfat medical).

Uneori insa, durerea de spate este cauzata de conditii medicale mai severe, , cum ar fi o hernie de risc sau spondilolistezis. In functie de severitatea durerii si cauza sa, veti avea nevoie de un ajutor medical mai complex, cum ar fi terapia fizica sau chiar o interventie chirurgicala.

durerea de spateExista numeroase modalitati in care durerea de spate se poate manifesta, in functie de cauza si localizarea afectiunii coloanei vertebrale. Durerea poate fi acuta sau cronica. Durerea acuta dureaza cel mult 4-6 saptamani, in vreme ce durerea cronica este persistenta, de lunga durata, uneori fiind prezenta de-a lungul intregii vieti. Uneori, se poate intampla ca anumite persoane cu durere cronica sa aiba perioade de durere acuta.

Durerea de spate poate aparea brusc si poate avea de la inceput o intensitate foarte mare. Alteori, poate aparea progresiv, fiind la inceput doar de intensitatea unei „jene dureroase” care se agraveaza in timp. Durerea poate aparea la miscare, dar uneori poate aparea la stranut sau tuse. Uneori se poate insoti si de durere sau amorteala in picior sau mana, caz in care se poate banui o suferinta a nervilor care parasesc maduva spinarii.

Este important a trata durerea de spate corect. Cereti parerea unui medic daca durerile de spate persista.

Mergeti imediat la medic daca durerea de spate se insoteste de oricare dintre circumstantele urmatoare:

  • Durerea devine semnificativ mai puternica
  • Durerea afecteaza activitatile de zi cu zi
  • Simptome foarte severe
  • Slabiciune musculara sau amorteli la nivelul picioarelor sau  mainilor
  • Pierderea controlului urinatului sau defecatiei

Foto: sanjoseautoinjuryclinic.com, boloji.com

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias 
Medic Specialist Reumatolog
CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

Te-ar putea interesa si…

Tratarea durerilor de spate
Cauzele durerilor de spate

_____________________________________________________________________________________________

Citeste mai multe stiri in sectiunea Sanatate

________________________________________________________________________________________________________
Daca ti-a placut acest articol, il poti recomanda si prietenelor tale. Dare to share!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *