Tratarea durerilor de spate - Woman2woman.ro


Tratarea durerilor de spate

By on aprilie 1, 2012

mancare de post

Share Button

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias – CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

Tratarea durerilor de spateDurerea de spate este un simptom foarte frecvent care trimite un numar mare de pacienti la medic. Fie ca apar brusc sau treptat, durerile puternice pot afecta viata de zi cu zi.  Daca aveti durere de spate, pot exista mai multe optiuni de tratament, incluzand terapiile alternative (de exemplu acupunctura).

Masajul Exista studii care evidentieaza faptul ca pacienti cu durere de spate pot prezenta o ameliorare semnificativa a durerii dupa sedinte de masaj ca o alternativa de tratament. Avand in vedere ca multe din cauzele durerii de spate se datoreaza intinderii musculare si utilizarii in exces a muschilor, putem intelege cum masajul poate ajuta in inlaturarea tensiunii musculare si ameliorarea inflamatiei si durerii.

Kinetoterapia Procedeele de kinetoterapie folosesc tehnici de manipulare spinala ca o modalitate de a corecta restrictiile la nivelul articulatiilor spinale si de a ameliora durerea, tratand boala discala, imbunatatind aliniamentul si postura. Planul de tratament depinde de diagnosticul dvs.

Medicamente In general se prescriu combinatii de medicamente care includ: antialgice, antiinflamatorii si miorelaxante. NU LUATI MEDICAMENTE FARA INDICATIA MEDICULUI!!!!

Tratamentul chirurgical in durerile de spate

  • Chirurgia este rezervata cazurilor celor mai severe de durere de spate si, in general, trebuie luata in considerare atunci cand tratamentul conservator nu a dat rezultate.
  • Multe dintre procedurile chirurgicale se pot efectua in maniera minim invaziva, ceea ce inseamna incizii mai mici, perioada de spitalizare mai mica, durere postoperatorie mai mica si recuperare mai rapida.

Cateva dintre interventiile chirurgicale tipice includ:

Tratarea durerilor de spateFatetectomia Este o procedura care inlatura o parte a procesului articular vertebral (o structura osoasa) pentru a mari spatiul pentru structurile nervoase.

Foraminotomia Se refera la procedura care largeste foramina (zona unde radacina nervoasa paraseste canalul spinal). Aceasta procedura poate fi efectuata singura sau in combinatie cu o laminotomie

Laminoplastie Reprezinta o procedura care se adreseaza coloanei cervicale (la gat), prin care se creeaza mai mult spatiu pentru maduva, urmata de reconstruirea coloanei vertebrale

Laminotomie Este o procedura care inlatura doar o portiune mica a osului care apasa pe radacina nervoasa.

Microdiscectomie: o procedura care inlatura discul intervertebral printr-o incizie mica la nivelul pielii. Necesita utilizarea instrumentelor de magnificatie (microscop, lupe)

Laminectomie spinala: procedura pentru tratamentul stenozei spinale prin ridicarea presiunii asupra maduvei spinarii. O parte a lamei vertebrale (partea din spate a vertebrei) este inlaturata pentru a largi spatiul pentru nervi si maduva.

Stabilizarea lombara cu implante metalice: procedura indicata pentru cazurile in care exista miscari anormale intre segmentele vertebrale, cu durere de spate consecutiva.

Daca un medic va recomanda interventia chirurgicala, intrebati intotdeauna despre scopul operatiei, rezultatele pe care le puteti astepta de la operatie precum si posibilele complicatii. Daca simtiti nevoia pentru o a doua opinie, este dreptul dumneavoastra de a o cere.

Foto: impactlab.net, merchantcircle.com

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias 
Medic Specialist Reumatolog
CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

Te-ar putea interesa si…

Durerea de spate
Cauzele durerilor de spate

_____________________________________________________________________________________________

Citeste mai multe stiri in sectiunea Sanatate

________________________________________________________________________________________________________
Daca ti-a placut acest articol, il poti recomanda si prietenelor tale. Dare to share!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *