Diferenta dintre anxietate si neliniste – Woman2woman.ro

Diferenta dintre anxietate si neliniste

By on May 19, 2015
Share Button

In viata fiecarei persoane apar situatii si evenimente dificile in fata carora multi simt neliniste, tristete, dezamagire etc. De cele mai multe ori aceste emotii negative sunt extrem de folositoare pentru ca ne ajuta sa ne mobilizam si sa gestionam situatia dificila cat mai bine. Din pacate, pe de alta parte, multe dintre persoanele care apeleaza la ajutorul nostru acuza stari de neliniste foarte intense, anxietate, panica si chiar depresie.

anxietate si psihoterapie guardian co uk

Foto: guardian.co.uk

Aceste emotii se incadreaza in emotiile negative disfunctionale – se numesc asa pentru ca atunci cand sunt simtite au o intensitate foarte mare, se insotesc de senzatii fizice neplacute si au efecte negative in comportamentele noastre (de exemplu, voi avea tendinta de a evita o situatie sau un loc unde am resimtit o stare neplacuta de teama ca aceasta se va repeta).

In acest articol imi propun sa diferentiez clar intre anxietate si neliniste, care sunt cauzele acestora, consecinte asupra functionarii persoanei, dar si de ce nu e sanatos si rational sa ne asteptam sa nu simtim aceste stari.

Din fericire psihoterapia cognitiv comportamentala trateaza cu succes aceste stari neplacute prin identificarea si schimbarea acelor ganduri si filtre irationale care produc si mentin starile de anxietate.

Citeste mai departe pe Psihosolutii.ro.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *