Certurile, sfarsitul relatiei? - Woman2woman.ro


Certurile, sfarsitul relatiei?

By on November 13, 2011

mancare de post

Share Button

Cearta in cupluCerturile din cuplu pot sa iti ridice mai semne de intrebare vizavi de relatia pe care o aveti. Insa nu toate certurile prevestesc o despartire. Daca iti faci probleme privind relatia voastra, pregateste-te sa analizezi la rece motivele amandurora.

1. Cerurile nu au la baza probleme reale sau semnificative.

Daca motivele pentru care izbucnesc certurile nu par sa fie intemeiate, inseamna persoana care provoaca cearta are motive de nemultumire pe care nu le poate verbaliza. Poate fi vorba despre nemultumirea fata de parter, fata de job sau fata de sine insusi. Cert este ca odata identificata cauza reala, poti analiza mai departe situatia.

2. Tu esti cea care isca disputele

Daca tu esti cea care insca disputele, cel mai bine ar fi sa te analizezi si sa te lamuresti care sunt nevoile pe care tu sau altcineva nu ti le satisface.

Daca nu partenerul tau este cauza nemultumirilor tale, ai putea sa ii precizezi asta, chiar daca optezi pentru a-ti rezolva singura problemele si te decizi sa nu apelezi la ajutorul lui.

3. Partenerul te nemultumeste

In cazul in care partenerul este cauza nemultumirilor, trebuie sa te gandesti cat de grave sunt actiunile care te nemultumesc, daca le puteti repara impreuna sau daca poti trai stiind ca atitudinea lui nu se va schimba niciodata.

4. Partenerul isca majoritatea disputelor

Daca motivele invocate nu par reale sau suficiente, cauza pentru aceste certuri ar putea fi alta. Incearca sa discuti cu el si sa afli care e cauza nemultumirilor lui. Daca e ceva legat de atitudinea pe care o ai, tu decizi daca vrei sa schimbi ceva in comportamentul tau sau nu. Uneori, motivele banale ascund nemultumiri mai profunde si conflictele reapar chiar daca aceste cauze sunt inlaturate. In cazul in care certurile devin tot mai dese si motivele sunt mereu altele, poate fi vorba despre o incercare in a te indeparta, adica o despartire iminenta sau un caracter care in timp poate deveni violent.

Oricare ar fi cauzele disputelor, fiecare dintre parteneri trebuie sa retina ca fara comunicare, intelegere, respect si implicare nu se poate construi o relatie puternica.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *