Cauzele durerilor de spate - Woman2woman.ro


mancare de post

Cauzele durerilor de spate

By on April 1, 2012
Share Button

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias – CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

cauzele durerilor de spateDeoarece exista o varietate de cauze ce pot produce durerea de spate, este vital a se cunoaste exact ce cauzeaza durerea, iar medicul va poate ajuta sa intelegeti acest lucru. Cele mai comune cauze de durere de spate includ:

Imbatranirea Ligamentele se ingroasa si discurile intervertebrale se usuca cu varsta. Aceste modificari degenerative pot conduce la afectiuni care creaza presiune pe nervii spinali, ceea ce inseamna ca dvs veti avea simptome ca: durere, amorteli, slabiciune musculara. Boala degenerativa a discului este un exemplu de afectiune spinala legata de imbatranire, care poate evolua pana la herniere discala si durere.

Uneori , un disc protruziv sau herniat poate comprima un nerv, cauzand durere care iradiaza in alta parte a corpului. De exemplu, un disc herniat poate comprima un nerv in coloana vertebrala lombara si poate avea drept consecinta o durere ascutita pe picior in jos (conditie cunoscuta ca sciatica). Acest lucru se poate intampla in coloana cervicala, caz in care durerea iradiaza pe mana. Durerea care calatoreste de la nivelul coloanei vertebrale in alta parte a corpului se numeste radiculopatie.

Activitati de zi cu zi  Indeplinirea banalelor activitati de zi de zi isi are pretul ei. Stresul poate cauza contracturi musculare, ce au ca rezultat durerea. De asemenea, trebuie tinut cont de faptul ca deplasarea oricarei greutati, mica sau mare, se face pe seama spatelui. Trebuie mentionat ca, insusi modul in care parcurgeti ziua poate cauza durere de spate. Pozitia incorecta, statul in picioare pentru perioade mari de timp sau statul in sezut in pozitie incorecta, pot produce dureri de spate. Durerea de spate este adesea asociata cu munca fizica grea, ridicatul de greutati, indoirea sau rotirea coloanei vertebrale sau pozitii de lucru suparatoare. De exemplu, daca nu folositi tehnici corecte de ridicare de greutati, va puteti afecta sever coloana. Chiar activitatile normale, sanatoase, pot produce durere de spate (exemplu: gradinaritul, acitivitati sportive, mersul pe jos).

Accidentele Va puteti fractura vertebrele in urma unei cazaturi sau accident rutier. Daca aveti osteoporoza, sunteti mai expus la acest tip de fracturi decat populatia care nu sufera de aceasta afectiune.

Obezitate A fi supraponderal pune presiune si solicita spatele, in special zona lombara. In plus, caratul de greutati in exces agraveaza alte afectiuni cum ar fi osteoporoza, osteoartita, artrita reumatoida, boala degeneretativa a discului, stenoza spinala si spondilolistezisului.

Foto: physiolaser.com

Autor: Dr. Vlad Teodor Ilias 
Medic Specialist Reumatolog
CMI DR ILIAS VLAD TEODOR

Te-ar putea interesa si…

Durerea de spate
Tratarea durerilor de spate

_____________________________________________________________________________________________

Citeste mai multe stiri in sectiunea Sanatate

________________________________________________________________________________________________________
Daca ti-a placut acest articol, il poti recomanda si prietenelor tale. Dare to share!

 

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *