Atunci cand dragostea ingrasa - Woman2woman.ro


Atunci cand dragostea ingrasa

By on June 30, 2015
Share Button

Comportamentul alimentar iti este influentat de relatia cu partenerul? Ti se intampla de multe ori sa cedezi pentru a face pe plan iubitului, atunci cand trebuie sa decizi ce veti servi la masa? Oare exista vreo legatura intre relatiile amoroase si numarul kilogramelor in plus?

Autor: Claudia Ilies

Woman-in-Kitchen-care2 com

Un studiu arunca o privire asupra influentei pe care o au relatiile asupra kilogramelor in plus. Care este rolul  produselor alimentare in cadrul relatiilor amoroase? Maia Baudelaire, specialist in comportamente alimentare, a stabilit aceasta legatura cu ajutorul unui studiu cuprinzator. 32% dintre participantii la acest studiu au recunoscut ca mananca mai mult decand sunt intr-un cuplu.

Dragoste si bucatarie

Intr-un cuplu impartim tot. Opt din zece cupluri au spus ca hrana este rareori motiv de conflict. Jumatate dintre participanti au declarat ca meniurile variaza in functie de gusturile ambilor parteneri.  Timpul petrecut in bucatarie este considerat motiv de distractie. Potrivit specialistilor, a manca impreuna creeaza o legatura puternica intre membrii familiei, fiind un motiv de solcializare foarte important.

77% dintre respondenti sunt de parere ca este important ca partenerul sa participe la pregatirea meselor. Dar, femeile recunosc ca ele isi petrec mai mult timp in bucatarie, pentru a face pe plac partenerului. Tot pentru a face pe plac sotului sau iubitului, femeile pregatesc mai degraba o friptura decat o supa de legume.

Dragostea si kilogramele

Daca sotul este gurmand, exista mari sanse ca si sotia sa acumuleze cateva kilograme. Pentru o femeie din patru, a fi indragostit pune in pericol silueta, ele recunoscand ca in cuplu mananca mai mult decat inainte.

Doar 41% dintre cei interogati au fost de parere ca mananca mai echilibrat decand formeaza un cuplu. Aceasta vine din ambitia unei persoane de a-si pastra silueta sau de a manca sanatos, reusind sa influenteze si partenerul.

Dupa o anumita perioada, in orice relatie de cuplu intervine monotonia, care rimeaza cu mese servite in fata televizorului si cu sedentarismul. Apar, evident si kilogramele in plus.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *