Adoptia unui animal este buna pentru moral - Woman2woman.ro


Adoptia unui animal este buna pentru moral

By on October 25, 2012
Share Button

Singuratate, perioade dificile, stres… le poti depasi mult mai usor daca te hotarasti sa primesti in viata ta pe cineva dispus sa iti ofere toata dragostea si recunostinta: un animal! Desigur, acum te gandesti ca va fi dificil pentru ca abia reusesti sa iti porti singura de grija, asa ca refuzi ideea. Dar imagineaza-ti ca in fiecare zi cineva te asteapta cu nerabdare, ca ai gasit o motivatie si chiar un sens in toata agitatia vietii.

Adoptia unui animal te poate remonta imediat. Poate fi un catel, o pisica, o pasare sau un alt animalut. Indiferent  de alegerea pe care o vei face, iti garantez ca zambetul va reveni pe chipul tau.

 Autor: Claudia Ilies

Si pentru ca inca ai indoieli in aceasta privinta, iti ofer cateva motive pentru a adopta un animal:

Daca nu mai ai incredere in oameni, este timpul sa alegi un animal de companie. Dupa ce ai experimentat tradarea din partea unei persoane care ti-a inselat increderea, este timpul sa constati fidelitatea unui animal. In mod special un catel iti va oferi toata atentia, te va asculta si iti va fi dedicat, fidel. S-a dovedit stiintific ca prezenta unui caine ajuta la reducerea depresiei si a sentimentului de nesinguratate pe care il incercam uneori. Pisica pare mai atasata de casa si mai putin de stapan, dar nu este adevarat, chiar si pisica iti poate oferi increderea si dragostea neconditionata.

Compania unui animal va va face mai responsabili pentru ca de el trebuie sa aveti la fel de multa grija ca si de un copil. Nu uita, animalul depinde cu totul de tine! Chiar daca esti deprimata si poate nu ai chef de nimic, trebuie sa iti hranesti animalul. Si, indiferent de starea ta de spirit, trebuie sa iesi la plimbare cu catelul. Tocmai datorita acestei responsabilitati, vei incepe sa te gandesti si la alte aspecte decat la propriile probleme.

Micul tau prieten iti va reda increderea. In timpul perioadelor triste ne pierdem adesea stima de sine, ne simtim incapabili si inutili. Dar daca poti avea grija de o fiinta neajutorata inseamna ca cineva chiar are intr-adevar nevoie de tine si animalul iti va transmite acest sentiment in permanenta.

Daca alegi un caine va trebui sa il scoti  zilnic la plimbare, prilej cu care vei fi obligata sa te aranjezi, sa te misti. Si cu siguranta vei lega si cateva prietenii.

Prezenta animalului te va calma fara prea mult efort. Imagineaza-ti cat de relaxant este sa privesti intr-un acvariu cu pesti. Chiar iti poti imagina o evadare intr-un peisaj exotic daca vei alege pesti de diferite culori si specii.

Pisica este de asemenea o prezenta care te va calma si se spune ca ea chiar are capacitatea de a atenua durerile fizice.

Indiferent ce animal de companie vei alege, vei primi afectiune din partea acestuia. Aceasta tandrete este foarte buna pentru moral, in mod special pentru persoanele care locuiesc singure.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *