8 diferente dintre iubitorii de pisici si cei de caini - Woman2woman.ro


horoscop 5 ani

8 diferente dintre iubitorii de pisici si cei de caini

By on February 4, 2016

mancare de post

Share Button

De foarte multi ani s-au creat un fel de tabere intre iubitorii de pisici si cei de caini si fiecare incearca prin metodele proprii sa demonstreze ca felinele sau dimpotriva, cel mai bun prieten al omului, aduc mai multe beneficii intr-o familie sau prezinta mai multe atuuri. Insa, categoric, nu exista un raspuns clar la aceasta problema, pentru ca acest lucru reprezinta o chestiune de perspectiva si subiectivitate.

Totusi, cercetatorii au incercat sa urmareasca atitutidinea detinatorilor de pisici, respectiv caini, si au observat anumite caracteristici pe care stapanii le au in comun cu animalele lor, iar un studiu efectuat pe 600 de studenti a aratat cateva diferente dintre aceste doua tabere.

iubitori de pisici si caini

Foto telegraph.co.uk

8 diferente dintre iubitorii de pisici si iubitorii de caini

  1. Iubitorii de caini sunt ascultatori mai buni si tin cont de reguli

Cei care prefera mai mult caini in detrimentul pisicilor au tendinta sa fie ascultatori mai buni si sa puna mai mare pret pe reguli. Conform unui articol din Huffington Post, cei ce detin pisici sunt mai non-conformisti si expeditivi uneori si au obiceiul de a urma propriile reguli, la fel ca felinele care nu sunt obisnuite sa execute comenzi, ci sa faca exact ceea ce simt.

  1. Iubitorii de pisici sunt mai destepti

Acest subiect este deja unul controversat, insa in studiul mentionat mai sus, iubitorii de pisici au inregistrat un scor mai bun la testele de inteligenta decat iubitorii de caini. Desi acest rezultat generalist nu se aplica pentru fiecare persoana ce face parte dintr-un grup sau altul, rata majoritatii este totusi de luat in considerare.

  1. Iubitorii de caini sunt mai sociabili si activi

Acelasi studiu a demonstrat ca cei ce detin caini sunt in general mai activi. Acestia isi fac prieteni cu usurinta si sunt mult mai energici. Iubitorii de pisici, in schimb, nu prea poseda aceste calitati ce tin de socializare.

  1. Iubitorii de pisici sunt mai flexibili si deschisi la minte

Studiul a demonstrat ca cei ce au acasa o pisica, si nu un caine, sunt mult mai indreptati spre arta, aventura, au un simt mai dezvoltat al curiozitatii si sunt interesati de experiente noi. Astfel, ei devin mult mai deschisi la lucrurile noi in comparatie cu iubitorii de caini.

  1. Iubitorii de caini indragesc oamenii

Nu este niciun secret faptul ca pisicile sunt mai… rezervate. Astfel, si stapanii acestora au tendinta de a avea acelasi temperament. Iubitorii de caini, in schimb, sunt mult mai bucurosi sa se afle in compania altor oameni. De altfel, cei ce au caini au tendinta de a iesi mai des afara din casa pentru a-si plimba animalul, asadar au mai multe oportunitati de socializare cu alti oameni.

  1. Iubitorii de pisici cauta afectiune, in timp ce iubitorii de caini cauta prietenie

Studiul a aratat ca sunt sanse foarte mari ca detinatorii de animale de companie sa isi aleaga involuntar patrupedul in functie de personalitate. Astfel, independenta pisicilor, dar si dorinta lor de afectiune reprezinta caracteristici adesea intalnite si la stapanii acestora, pe cand cei care au caini isi doresc prieteni loiali si cat mai multe persoane apropiate cu care sa isi petreaca timpul.

  1. Iubitorii de pisici sunt mai sensibili

Desi sensibilitatea nu este un lucru negativ, multi percep astfel acest lucru. Insa, conform studiului, cei ce detin o pisica au dovedit o sensibilitate crescuta spre deosebire de posesorii de caini.

  1. Majoritatea oamenilor sunt iubitori de caini

Potrivit studiului, 60% dintre subiecti au spus ca prefera cainii, pe cand doar 11% au fost in favoarea pisicilor. Restul oamenilor au declarat fie ca iubesc ambele animale in aceeasi masura, fie ca nu le place niciun animal din nicio categorie.

Totusi, oricate diferente ar exista intre iubitorii de pisici si cei de caini, este important ca aceste caracteristici sa nu influenteze negativ pe nimeni si fiecare sa respecte parerea celuilalt in legatura cu preferintele in ceea ce priveste animalele de companie.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *