Turner Broadcasting lanseaza Toonix, o lume virtuala nou-nouta pentru copii - Woman2woman.ro


Turner Broadcasting lanseaza Toonix, o lume virtuala nou-nouta pentru copii

By on April 5, 2012
Share Button

toonixTurner Broadcasting anunta lansarea Toonix, cea mai noua lume virtuala pentru copii. Pe www.toonix.com, acestia sunt invitati sa isi creeze avataruri unice si sa interactioneze pe noua platforma. “Fii oricine iti doresti sa fii!” este indemnul Toonix pentru toti copiii.

Toonix este acum disponibil in Europa, Orientul Mijlociu si Africa, dupa ce la inceputul anului a fost testat si apoi lansat in Marea Britanie. Fara a fi insotita de o campanie de promovare, lansarea din Marea Britanie s-a bucurat de un succes urias, cu peste 250.000 de utilizatori inregistrati pe noua platforma – care da toate semnele unui adevarat fenomen in lumea jocurilor virtuale pentru copii. Turner a anuntat ca pregateste o ampla campanie de promovare pentru lansarea Toonix in EMEA.

Dedicat copiilor cu varsta intre 7 si 11 ani, Toonix este gratuit pentru toti utilizatorii care se inregistreaza pe site. Copiii isi pot crea propriile avataruri, isi pot exprima personalitatea decorandu-si camera, pot juca jocuri si participa la misiuni. Monedele virtuale pe care le primesc in urma finalizarii misiunilor pot fi apoi utilizate pentru a achizitiona obiecte virtuale si pentru a accesa zone noi ale site-ului. Copiii pot conversa cu prietenii lor, le pot trimite acestora mesaje predefinite si cadouri virtuale.

Toonix este format din trei lumi diferite: MyWorld (Lumea mea), Games World (Lumea jocurilor) si Shopping World (Lumea cumparaturilor) – iar continutul fiecareia va fi interesant, antrenant si potrivit pentru copii. Exista si Training World (Lumea de antrenament), care ii va ghida pe acestia prin lumea virtuala Toonix.

Louise Okafor, Directorul departamentului Digital Entertainment al Turner Broadcasting EMEA spune: “Toonix este o experienta interactiva, bazata pe imaginatie si dezvoltata in jurul notiunii de comunitate. Copiii sunt incurajati sa se exprime, sa fie creativi si sa interactioneze intr-un mediu distractiv si sigur. Celor mici le place foarte mult sa creeze si sa personalizeze, iar multe functii Toonix au la baza aceste principii, fie ca vorbim despre modificarea avatarului pentru a le reprezenta starea de spirit, fie ca vorbim de jocuri pline de imaginatie sau de explorarea vastei lumi Toonix. Aceasta noua lume virtuala este un proiect digital care ofera nenumarate oportunitati de licentiere si publicitate si este un pas inainte plin de promisiuni in strategia noastra digitala.”

Printre multele modalitati de licentiere si publicitate disponibile in lumea Toonix se numara personalizarea obiectelor si a magazinelor virtuale, afisarea posterelor, branding-ul costumelor sau oferirea voucherelor de reduceri.

Turner dezvolta acum si primul sau program de licensing si merchandising pentru un produs exclusiv digital. Wow! Stuff este deja realizatorul oficial de jucarii pentru Toonix in teritoriile din Europa, Orientul mijlociu si Africa.

In majoritatea tarilor, Toonix poate fi accesat de pe site-ul local Cartoon Network (www.CartoonNetwork.ro/show/toonix in cazul Romaniei), iar in cateva regiuni – de pe site-ul Boomerang. Toonix este o destinatie de sine statatoare, care beneficiaza insa si de traficul de pe site-urile ambelor branduri Turner, in conditiile in care doar site-urile Cartoon Network din regiunea EMEA insumeaza 3.5 milioane de vizitatori unici pe luna.

Toonix a fost lansat in 2008 in America de Sud, iar acum numara peste 13 milioane de utilizatori inregistrati. Versiunea pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa a fost creata de Atticmedia, companie specializata in crearea de site-uri pentru copii.

Sursa: PR

_______________________________________________________________________________________________

Te-ar putea interesa si…

 

 

 

 

 

 

 

        Handmade style pentru copii

Share Button

One Comment

  1. RALUCA

    April 9, 2012 at 5:44 pm

    SUPER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *