TOT ce trebuie să știi despre aparatul dentar - Woman2woman.ro


TOT ce trebuie să știi despre aparatul dentar

By on decembrie 15, 2022

mancare de post

Share Button

A avea un zâmbet frumos este important pentru stima de sine, însă dinții drepți și aliniați sunt totodată un semn al sănătății orale.

Dacă ești posesorul unor dinți cu probleme de aliniere mai mici sau mai mari, aparatele dentare sunt cea mai comună formă de corecție folosită în stomatologie.

Există diverse tipuri de aparate din care poți alege, fiecare oferind propriile beneficii inclusiv modele transparente.

Dacă vrei să afli mai multe despre ce este un aparat dentar transparent pret, detalii specifice și avantaje, dar și dacă ai nevoie de un aparat dentar, iată tot ce ai trebuie sa știi:

Ce sunt aparatele dentare

Aparatele dentare sunt dispozitive de tratament ortodonțic folosite pentru a corecta dinții strâmbi sau nealiniați. De obicei sunt realizate din metal și fire care se atașează pe suprafața dinților. Pe fiecare dinte este atașat un braț, iar cu ajutorul firelor sunt așezați treptat dinții în noua poziție.

Aparatele dentare sunt o modalitate eficientă pentru persoanele de toate vârstele pentru a-și corecta aliniera dinților. Însă cel mai frecvent părinții sunt cei care solicită informații despre un aparat dentar pret, durată de purtare și rezultate finale, pentru copii lor. Deci vârsta cea mai frecventă de purtare este între 10 și 15 ani.

Riscurile pentru sănătate ale dinților strâmbi

Corectarea dinților nealiniați sau strâmbi este importantă atât pentru frumusețea zâmbetului cât și pentru sănătate. Dinții drepți sunt mult mai ușor de curățat și întreținut. Dinții strâmbi favorizează apariția cariilor, contribuie la dificultăți la mestcare, gingivită și parodontoză, deteriorarea smalțului, disfuncția articulației temporo-mandibulare și chiar pierderea acestora.

La ce să te aștepți legat de montarea aparatului dentar

Primul pas pentru a stabili dacă este cazul folosirii aparatului dentar este consultația. Medicul stomatolog va face o evaluare și un plan personalizat pentru îngrijirea dinților tăi.

Odată ce planul este creat și ai ales tipul de aparat dentar potrivit pentru tine și bugetul tău, medicul va face o curățare a dinților și eventualele tratamente necesare înainte de montarea aparatului.

După montarea aparatului va fi necesara o vizita lunară sau odată la câteva săptămâni pentru a ajusta aparatul și a monitoriza progresul.

Aparat dentar transparent

Aparatele dentare moderne, transparente sau invizibile sunt versiuni discrete și mai puțin evidente decât cele tradiționale. Când zâmbești, nimeni nu va vedea fire sau brațe metalice, asa cum este în cazul modelelor clasice. Procedura de purtare este similară cu cea clasică, implicând purtarea aparatului peste dinți pentru a te ajuta să realiniezi dinții într-o poziție naturală și dreaptă.

Dinții drepți și aliniați sunt atractivi estetic și contribuie la păstrarea sănătății acestora. Iar în final te vei bucura de mai multă încredere în tine și o mai mare calitate a vieții.

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *