Tehnici de relaxare: Cum iti poti regasi calmul in doar 15 minute - Woman2woman.ro


Tehnici de relaxare: Cum iti poti regasi calmul in doar 15 minute

By on April 2, 2016
Share Button

O cearta aprinsa, un sentiment de oboseala extrema dupa o zi epuizanta la serviciu, o situatie care te-a enervat si simti ca esti gata sa explodezi. Cum poti iesi din astfel de situatii care nu iti fac bine, folosind tehnici de relaxare si cum iti poti regasi calmul si echilibrul interior, fara a te lasa prada emotiilor negative, poti afla imediat.

Tehnici de relaxare: Cum iti poti regasi calmul in doar 15 minute

Tehnici de relaxare: Cum iti poti regasi calmul in doar 15 minute

3 minute pentru a-ti scadea tensiunea

Aseaza-te undeva jos, elibereaza nasturii de la pantaloni sau cordonul rochiei din jurul abdomenului si respira adanc. Acest exercitiu de respiratie insista asupra expiratiei mai mult decat asupra inspiratiei, te va ajuta sa readuci tensiunea la nivelul normal. Scopul este de a elimina aerul plin de toxine din plamanii tai. Inspira normal, incercand sa pronunti litera «s», expira usor si profund.

Incearca sa nu te mai gandesti la nimic. Initial, ceea ce te-a suparat se va repeta obsesiv in mintea ta, dar incetul cu incetul te vei linisti si vei inceta sa ii mai acorzi atata importanta. Poate chiar vei gasi o solutie pentru realizarea situatiei care te-a adus in aceasta stare.

5 minute pentru a te simti mai departe de problema

Deja tensiunea a inceput sa scada. Asadar, este momentul sa te detasezi de conflictul care tocmai a avut loc. Incearca sa te izolezi intr-o camera care iti poate aduce un sentiment de siguranta si liniste si ramai acolo linistita pentru putin timp. Inchide ochii. Imagineaza-ti ca esti intr-un loc preferat din natura. Un camp plin de flori, peste care bate usor un vant de primavara, o plaja aurie retrasa de ochii lumii, scaldata de razele soarelui, in fata careia de intinde o mare de un albastru infinit. Imaginatia te va ajuta sa te detasezi de locul conflictului si sa te regasesti putin cate putin.

Tehnici de relaxare eficiente care te ajuta in situatiile de stres

5 minute pentru a-ti reumple bateriile de energie

Renunta la hainele in culori terne si alege o culoare care te ajuta sa simti ca esti tu, care te reprezinta si iti da putere. Evita culorile puternice precum rosu sau portocaliu, prea excitante. Orienteaza-te catre bleumarin. Albul te va ajuta sa te detasezi si iti va da o energie pozitiva, ajutandu-te sa te simti mai puternica in fata provocarilor vietii.

2 minute pentru a vedea clar solutia care te scoate din criza

Impotriva spiritelor prea incinse, ce poate fi mai eficient decat frigul: aplica un cub de gheata pe frunte pentru cateva minute sau aplica un jet de apa pe fata cu ajutorul unui atomizor cosmetic. Tine ochii inchisi pentru cateva minute si incearca sa te detensionezi.

Relaxeaza-te incercand sa iti detensionezi treptat muschii: concentreaza-te mai intai asupra muschilor faciali, timp de 6 minute, coboara catre muschii gatului, ai umerilor, bratelor etc., pana simti ca te-ai relaxat complet. Relaxarea musculara permite reducerea anxietatii si a sentimentelor de teama, ceea ce te ajuta sa te calmezi.

In situatiile de stres maxim, iti poate fi de folos sa numeri. Inspira profund si incepi sa numeri incet, concentrandu-te pe numere si nu pe situatia care ti-a cauzat starea de nervi.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *