Tarate de ovaz pentru o viata mai sanatoasa - Woman2woman.ro


Tarate de ovaz pentru o viata mai sanatoasa

By on June 5, 2015
Share Button

Daca nu ai consumat pana acum tarate de ovaz, poate ar fi timpul sa gasesti o cale prin care sa le incluzi in alimentatia ta zilnica. Taratele de ovaz sunt bogate in fibre, vitamine (E si complexul de vitamine B), proteine, minerale, dar si elemente nutritive. Acestea au inceput sa devina populare o data cu introducerea lor in dieta Dukan, insa beneficiile acestora au fost recunoscute si de alti nutritionisti.

Autor: Mihaela Dinu

Consuma tarate de ovaz pentru o viata mai sanatoasa

tarate de ovaz

Tarate de ovaz / Foto: Woman2Woman.ro

Beneficii – Taratele de ovaz

Beneficiile pe care aceste tarate de ovaz le aduc organismului tau sunt extrem de numeroase. De la “curatarea” organismului de grasimi si toxine si pana la scaderea colesterolului si prevenirea diabetului.

Taratele de ovaz confera senzatia de satietate

Taratele de ovaz reprezinta partea exterioara, invelisul bobului. Spre deosebire de bob sau de alte alimente, taratele de ovaz confera senzatia de satietate, deci potolesc foamea mult mai rapid si mai eficient. Consumate impreuna cu un iaurt si cateva fructe si seminte (optional), pot reprezenta baza unui mic dejun satios. Iar daca iti doresti o gustare, dupa cina, si nu vrei ca alimentele consumate sa iti rotunjeasca silueta, poti consuma un iart mic impreuna cu o lingura de tarate. Lasa amestecul pentru 10-15 minute, pana cand taratele absorb lichidul, se umfla si se inmoaie, pentru a fi mai gustoase si mai usor de consumat.

In stare naturala, fara a trece printr-un proces de hidratare, taratele de ovaz sunt inecacioase si foarte uscate. Consuma-le abia dupa ce le-ai combinat cu un alt aliment din care isi pot trage lichidul necesar pentru inmuiere.

Taratele de ovaz curata organismul

Taratele de ovaz au o capacitate de absorbtie mare si, o data ajunse in stomac, acestea vor absorbi grasimile si toxinele pe care le gasesc, insa nu numai pe acestea. Medicamentele care sunt administrate la o distanta mica de consumul de tarate ar putea sa isi piarda din eficienta. Prin urmare, pentru a fi siguri ca tratamentul isi va face efectul, se recomanda ca medicamentele sa fie consumate la o distanta mai mare de o ora fata de momentul in care se consuma tarate de ovaz.

Taratele de ovaz au un continut mare de fibre si elemente nutritive

Fibrele existente in taratele de ovaz sunt esentiale pentru o buna digestie, elimina probleme precum constipatia si te protejeaza impotriva hemoroizilor care pot sa apara din cauza tranzitului deficitar si a constipatiei.

De asemenea, taratele de ovaz contin proteine, calciu, fier, fosfor, magneziu si zinc, respectiv o cantitate cu 50% mai mare din aceste elemente fata de continutul fulgilor de ovaz, de exemplu.

Ca parte a unei diete echilibrate, taratele de ovaz protejeaza sistemul cardiovascular atat prin scaderea colesterolului, cat si prin controul greutatii. Astfel, consumul de tarate de ovaz ajuta la prevenirea obezitatii si a diabetului.

Share Button

One Comment

  1. Elena

    April 10, 2017 at 11:25 am

    Ma simt excelent de cand am introdus taratele de ovaz in alimentatia mea. Le folosesc incepand de la micul dejun (adaug in cereale, sau in iaurt), consum apa de tarate pt un tranzit bun – pana la adaos in paine su biscuiti facuti in casa. Va recomand biorganicbubu ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *