Supa crema de ciuperci, un aport de proteine - Woman2woman.ro


Supa crema de ciuperci, un aport de proteine

By on octombrie 1, 2014

mancare de post

Share Button

supa crema de ciuperciExista o multime de retete pentru supa crema de ciuperci si multe dintre acestea implica si calirea unora dintre ingrediente. Insa poti gati si mai sanatos, dar si mai usor aceasta supa crema, fara sa folosesti ulei si fara calit. Simpla fierbere a ingredientelor va conferi supei crema de ciuperci o aroma placuta.

Autor: Mihaela Dinu

Supa crema de ciuperci

Ingrediente:

– 500 grame de ciuperci
– 2 morcovi
– o ceapa
– 4 catei de usturoi
– 200 ml smantana dulce pentru gatit
– cateva fire de patrunjel (cca jumatate de legatura)
– sare si piper dupa gust

Curata morcovii, ceapa si usturoiul si pune-le la fiert cu putina sare. Intre timp, curata ciupercile de coaja si spala-le bine. Pentru ca se oxideaza foarte repede, pe masura ce le cureti, pune-le intr-un vas cu apa rece, in care ai adaugat zeama de la o lamaie. La cca 10 minute de cand apa in care ai pus zarzavatul a inceput sa fiarba, adauga si ciupercile. Mai lasa la fiert timp de  cca 15 minute.

Cand toate ingredientele sunt fierte, scuge-le si lasa-le la racit. Nu arunca apa in care au fiert, pentru ca vei avea nevoie de aceasta pentru supa crema.

Mixeaza ciupercile si zarzavatul. Pentru ca blenderul sa faca fata mai usor, poti adauga si putin din zeama in care a fiert zarzavatul. Cand toate ciupercile si tot zarzavatul au fost bine mixate, adauga cate putin din zeama in care au fiert, pana obtii consistenta dorita.

Adauga, apoi, smantana, sare si piper supa gust, dar si frunzele de patrunjel spalate si maruntite.

Supa crema de ciuperci poate fi servita atat calda, cat si rece, singura sau alaturi de crutoane.

Ciupercile pot substitui cu succes carnea si sunt bogate in proteine. Afla mai multe despre importanta ciupercilor in articolul „Ciupercile, alegerea ideala pentru dieta ta” aici.

supa crema de ciuperciPofta buna!

Share Button

LASA UN RASPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *