STUDIU: Obezitatea scade sansa de a alapta - Woman2woman.ro

STUDIU: Obezitatea scade sansa de a alapta

By on May 2, 2014
Share Button

alaptarebirth com auProaspetele mamici cu o greutate care le incadreaza in categoria persoanelor cu obezitate au sanse mai mici de a-si alapta bebelusii, arata livescience.com. Prin urmare, daca esti insarcinata si urmaza sa nasti, ia in calcul faptul ca o greutate prea mare dupa nastere ar putea sa iti creeze probleme in acest sens.

Autor: Mihaela Dinu

Mamicile cu obezitate au sanse mai mici de a alapta

Potrivit studiului citat, sansa de a alapta scade cu cca 16% in cazul mamicilor obeze. Daca mamicile cu o greutate normala au putut sa isi alapteze nou nascutii in proportie de 81%, mamicile cu greutate peste normal au alaptat doar in proportie de 75%.

Greutatea mamei la momentul nasterii a fost identificata si luata in calcul drept cauza a problemelor de alaptare dupa ce oamenii de stiinta au inlaturat alte cauze precum fumatul, nasterea prematura si depresia.

Lactatia se instaleaza mai tarziu la femeile obeze care, pana la urma, au sansa de a alapta

In cazul in mamicilor obeze care, totusi, reusesc sa isi alapteze micutii, lactatia se instaleaza cu cca o zi mai tarziu decat in cazul mamicilor cu o greutate normala. Acesta lucru poate genera probleme la alaptare ceea ce va determina pe tinerele mamici sa treaca la hranirea bebelusilor cu ajutorul formulei de lapte, in locul laptelui matern. Iar odata ce bebelusii se obisnuiesc cu hrana din biberon si cu usurinta de a consuma din biberon, devine extrem de dificil de inlocuit biberonul cu sanul mamei.

O alta problema legata de alaptare in cazul mamicilor obeze o reprezinta faptul ca este dificil de gasit o pozitie in care bebelusul sa suga la san, fara ca excesului de grasime sa nu ii blocheze caile respiratorii.

Studiul a fost realizat in Statele Unite ale Americii pe un esantion format din 66,500 de proaspete mamici.

Foto: birth.com.au

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *