Statul pe scaun creste riscul de cancer – Woman2woman.ro

Statul pe scaun creste riscul de cancer

By on June 17, 2014
Share Button

Statul pe scaun creste riscul de cancerPersoanele care stau prea mult pe scaun risca sa dezvolte diferite tipuri de cancer. Cu cat stau mai mult, cu atat creste riscul de a dezvolta cancer de colon sau de endometru, arata studii citate de livescience.com. In plus, cercetarile arata ca nu conteaza cat de activa e o persoana in restul timpului, daca cel putin 8-10 ore le petrece stand. 

Autor: Mihaela Dinu

Statul pe scaun creste riscul de cancer

Nu conteaza cat de activa e o persoana in restul timpului

In cazul unei persoane care sta 10 ore la birou sau la TV, pe scaun, riscul de aparitie a cancerului de colon creste cu 8%, iar cel de aparitie a cancerului de endometru creste cu 10%. De altfel, cercetarile arata ca fiecare doua ore adaugate la timpul petrecute sezand, creste riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer.

Munceste in timp ce te misti, fie ca esti birou sau acasa

Pentru a preveni aparitia acestor afectiuni, cercetatorii recomanda ca, la birou, in loc sa ii contactam pe colegii nostri telefonic sau pe mail, sa introducem miscarea si in timpul orelor de munca si sa mergem la ei in birou pentru a le comunica informatiile necesare. In ceea ce priveste persoanele care petrec mult timp in fata televizorului, acestea ar trebui sa combine privitul al TV cu diferite activitati. Anumite actiuni precum exercitiile usoare, intinderile, impaturatul hainelor, aranjarea patului nu necesita o atentie prea mare si pot fi facute concomitent cu urmarirea emisiunilor preferate.

Studiile au fost efectuate pe parcursul mai multor ani pe un numar de peste 4 milioane de persoane, din care 70000 sufereau de cancer si a avut in vedere confruntarea rezulatelor mai multor cercetari.

Orice miscare e buna, deci nu conteaza ce exercitii sau activitati alegi

Specialistii spun ca orice miscare este buna si ca e absolut necesar sa o introducem in programul nostru pentru a ne mentine sanatatea. Asadar, nu mai stati pe scaun ore intregi, ci bucurati-va de avantajele miscarii.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *