Sarea si sucurile, risc pentru sanatate - Woman2woman.ro


Sarea si sucurile, risc pentru sanatate

By on May 16, 2014
Share Button

Doua studii americane recente dezvaluie efectele nocive pe care le pot avea sarea si sucurile pentru sanatatea noastra. S-a demonstrat ca aceste ingrediente care fac parte din alimentatia noastra zilnica sunt responsabile pentru pierderea a milioane de vieti in fiecare an. Care sunt alternativele? Cu ce le putem inlocui, astfel incat sa nu ne lipsim de gustul care ne place.

Autor: Claudia Ilies

American Heart Associations a publicat rezultatele a doua studii menite sa traga un semnal de alarma si sa sublinieze pericolul la care ne expunem: zilnic, miloane de decese sunt cauzate de consumul de sare sau bauturi dulci.

zahar alb - Sarea si sucurile, risc pentru sanatateConsum excesiv de zahar in tarile cu venituri reduse

Desi majoritatea le consuma zilnic, sucurile cu arome de fructe, tip cola sau energizante sunt cauza a 180 000 de decese. Nu mai putin de 133 000 de decese au fost provocate de diabet, 44 000 de boli cardiovasculare si 6 000 din cauza cancerului legat de consumul excesiv al bauturilor cu zahar in exces.

Studiul demonstreaza ca frecventa deceselor este mai mare in tari cu venituri mici.

Cum inlocuim zaharul?

Daca vrei sa incepi o viata mai sanatoasa evita zaharul alb rafinat, iar sucurile din comert inlocuieste-le cu bauturi pe care le poti prepara singura acasa. Citeste bine etichetele si alege sucurile in functie de compozitia lor: daca zaharul apare intre primele trei ingrediente, trebuie sa stii ca acesta este un produs nerecomandat.

Inlocuieste zaharul din ceai, cafea sau produse de patiserie cu  alternative precum: sirop de artar, sirop de agave, stevia sau miere.

Share Button

Pages: 1 2 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *